četvrtak, 13. siječnja 2011.

Istraživači razviti 'tekućina klipova "za kamere, medicinske svrhe

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/13/researchers-develop-liquid-pistons-for-cameras-medical-use/:
To svibanj pa ipak biti godina daleko od bilo kakve praktične primjene, ali tim istraživača na Rensselaer Polytechnic Institute su razvili neke takozvane "tekućina klipova" koji kažu moglo uzdrmati sve, od kamere do medicinskih uređaja. Oni klipovi sastoje se od neke kapljice "nanočesticama-unosi ferrofluids", koji su u mogućnosti da oscilira i precizno micati okolne tekućine. U slučaju kamerom, koja bi se mogla koristiti za tekuće leće vrsta (kao što se vidi na desno), a istraživači tvrde da se ista tehnologija može jedan dan čak može koristiti za ugradnju oka leće. Mogućnosti ne završavaju s optičkim koristi, iako - Znanstvenici kažu da precizno sposobnost da pumpa male količine tekućine može se koristiti za ugradnju lijekova isporuku sustava koji će biti u mogućnosti isporučiti sitnim dozama u redovitim razmacima. Naravno, nema naznaka o tome kada je bilo da bi se moglo dogoditi - u međuvremenu, možete se baviti kratak, ali začudo hipnotički video nakon pauze.

Nastaviti čitanje Istraživači razviti 'tekućina klipova "za kamere, medicinske svrhe

Istraživači razviti 'tekućina klipova "za kamere, medicinske svrhe prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 13 siječanj 2011 10:11:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink PhysOrg | izvor Rensselaer | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar