srijeda, 29. prosinca 2010.

LVX sustav pokreće vidljiva svjetlost komunikacije u SAD-u, konačno

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/29/lvx-system-launches-visible-light-communication-in-the-us-final/:
Ikada čudo što se dogodilo s LED kao WiFi alternativa ? Pa, pitam se nema više, jer je vidljivo svjetlosna komunikacija je ovdje - u općinskim uredima St. Cloud Minnesota, barem. Početna sutra, LVX sustava, Minnesota start-up, instalacija je prvi u nizu LED čvora koji će koristiti treperi svjetlima za povezivanje uredski radnici na internet, štedeći veliki na električni zakona. Čvora također funkcioniraju kao redoviti nadzemne svjetla, koristeći 36 vata energije, gdje je 100 W su se nekada je to potrebno. Postava se sastoji od nakupina LED dioda koje uključuje i isključuje tisuće puta u sekundi u intervalima undetectable u ljudskom oku. Treperi emitiraju binarni kod podataka - off jednaka nuli i jednaka jedan - koji je dobio po posebnim patentiranim modema. Svjetla na tim modemima zatim prijenos podataka natrag u inventar, i voila, imate internet. Prema LVX, svjetlo-powered mreže su daleko manje gužve i daleko sigurniji od svojih prethodnika. Nažalost, LVX sadašnjih inkarnacija prenosi podatke o 3Mbps - samo mali dio u odnosu na standardne WiFi ili Ethernet. Onda opet, 3Mbps je svakako dovoljno brzo za grad zaposlenika za obavljanje stvarno važne zadaće poput praćenja svojih omiljenih gadgeta blog, tako da ću ga uzeti.


[Hvala, Andrija]

LVX sustav pokreće vidljiva svjetlost komunikacije u SAD-u, konačno prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 29 prosinac 2010 05:48:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink AP | izvor LVX sustav | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar