srijeda, 29. prosinca 2010.

Istraživači prisluškivati na šifrirani poziv GSM: sve što trebate je $ 15 telefon i 180 sekundi

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/29/researchers-eavesdrop-on-encrypted-gsm-call-all-you-need-is-a/:
To je jedva svježe ideje - znanstvenici su tvrdili da je GSM pozive se može puknut i slušali na za godina . Ali postoji razlika između bitak u mogućnosti to učiniti nešto s 50.000 dolara stroj i nalog, i bitak u mogućnosti to učiniti istu stvar sa nekoliko 15 dolara Motorola telefone, laptop, open source softvera i 180 sekunde slobodnog vremena. Sigurnost Research Labs istraživač Karsten Nohl i OsmocomBB projekt programer Sylvain Munaut nedavno govorio je o novom GSM hack na Chaos Computer Cluba kongres u Berlinu, i oni su mogli hodati publici kroz proces prisluškivanja u nekoliko minuta. Prema njima, to nije strašno teško koristiti 15 dolara slušalicu na "iznjušiti" lokaciji podatke za pravilno put pozivi i poruke, a nakon što ste zakovan da dolje, možete koristiti modificirani firmware za hranjenje sirovi podaci u laptop za dešifriranje. Korištenje 2TB tablice precomputed ključ za šifriranje, pucanje program bio u mogućnosti to break u roku od 20 sekundi - nakon toga, ti si samo tren daleko od snimanja live GSM poziva između dva telefona. Naravno, govore kao što su to napravili da potaknu sigurnosni dužnosnici u govedina gore slojeva između vas i loše volje pojedinaca, ali teško je reći što (ako išta) će se promijeniti. Za sada, mi bismo preporučiti samo leti na svaku osobu koju želite razgovarati s. Osim ako živite u Greater New York područje - ti si vjerojatno bolje od riskirajući sjeckan razgovor od naslova u LGA / JFK / EWR.

Istraživači prisluškivati na šifrirani poziv GSM: sve što trebate je $ 15 telefon i 180 sekundi prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 29 prosinac 2010 09:17:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wired | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar