petak, 17. prosinca 2010.

Istraživači su pronašli slabu točku u litij-ionskim akumulatorima, sugeriraju bolje nanowires mogao biti odgovor

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/17/researchers-find-weak-point-in-lithium-ion-batteries-suggest-be/:
Vidjeli smo bezbroj pokušaja da se izgrade bolje litij-ionskih baterija , ali tu je bio daleko manje istraživačkih napora posvetio isključivo za figuring out zašto litij-ionske baterije ne traju duže. Tim znanstvenika na Pacific Northwest National Laboratory su radili samo to, međutim, i oni sada si dijeljenje neke od svojih nalaza. Glavni krivac, kažu, su nano-veličine žice od rasutog kositra oksid koristi se u baterijama, koje se mogu proširiti i deformirati znatno tijekom vremena, na kraju renderiranje baterije beskoristan. Što je više, a istraživanje je bila usmjerena prvenstveno na ispitivanje uzroka starenja akumulatora, istraživači naravno imaju nekoliko prijedloga o tome kako ih poboljšati - naime, kako bi zamijenili one žice od rasutog kositra oksida s sitnije nanowires tin oksida. Kako dovesti znanstvenik Chongmin Wang objašnjava, da bi učinkovito iznos navijanje zajedno "tanje žice nego čineći jedan debeli konop", koja je, naravno, lakše reći nego učiniti. Šef o prošlosti pauze za potpuni press release.

Nastaviti čitanje Istraživači pronašli slabu točku u litij-ionskim akumulatorima, sugeriraju bolje nanowires mogao biti odgovor

Istraživači su pronašli slabu točku u litij-ionskim akumulatorima, sugeriraju bolje nanowires mogao biti odgovor prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 17 pro 2010 09:57:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Autoblog Green , PNNL | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar