ponedjeljak, 6. prosinca 2010.

Google pomaže znanstvenici mina 1,7 milijuna Victorian era naslova knjiga za tragove u našim povijesnim stavove

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/06/google-helps-scholars-mine-1-7-million-victorian-era-book-titles/:
Bilo mi se sviđa, preziru, ili nikada nije ni smatrao ideju o tome, kvantitativne analize književnih izgleda spreman za svoj trenutak u središtu pažnje. Dan Cohen i Fred Gibbs, par povjesničara znanosti na Sveučilištu George Mason u, bio igranje okolo sa naslovima nekih gotovo 1,7 milijuna knjiga - računovodstvo za sve poznate svezaka objavljena u Velikoj Britaniji tijekom 19. stoljeća - u potrazi za prosvjetljenjem o Victorian era kulturne trendove i razvoj. Promatrajući kako često određene riječi pojavljuju u tekstu naslova tijekom vremena, oni mogu naći potvrda ili možda čak i za pobijanje obično održava teorije o tom trenutku - iako su oni sami upozoravaju da je korelacija nije uvijek indikativan uzročnosti. Njihovo istraživanje je napravio moguć mimo Google Books pothvat, koji užurbano je digitalizacija pravedan o svaki primjerak pisane riječi ikad, a sljedeća faza će biti probati i moje stvarne tekstovi sami za daljnje naznake o tome što naša starija sebe misli o svijetu. Bilo oklade na kada je riječ "ne", prvi je upotrijebio kao imenicu?

Nastaviti čitanje Google pomaže znanstvenicima mina 1,7 milijuna Victorian era naslova knjiga za tragove u našim povijesnim stavove

Google pomaže znanstvenici mina 1,7 milijuna Victorian era naslova knjiga za tragove u našim povijesnim stavovima prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 6. prosinac 2010 05:52:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor New York Times | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar