ponedjeljak, 6. prosinca 2010.

FBI naplaćuje 23-godišnji ruski u Mega-D spambot istrage

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/06/fbi-charges-23-year-old-russian-in-mega-d-spambot-investigation/:
Ako se podsjetimo, prošle godine otkriveno je da do 35 posto svjetskog spama može proljeće iz jednog izvora: bot poznat kao Mega-D. Prema FBI datoteke stekli Pušenje Gun, bot okužen više od pola milijuna računala, a može poslati deset milijarde komada spama po danu. Prema datoteke, u tijeku istraga meta 23-godišnji ruski čovjek po imenu Oleg Nikolaenko, koji je osumnjičen za kršenje anti-spam zakona. Dvije osobe su prethodno bio optužen za krivično djelo zavjeru za napad spam - koja je prodala lažni Rolexes i biljne stimulanse - oba od kojih naizgled ukazao prstom na Nikolaenko kao stvarni odašiljač. Mega-D bot je zatvorena prošle godine FireEye mrežne sigurnosti nakon utvrđivanja da je AA mega-izvor spama. Iako se vratio gore i trčanje danas, to je samo sjena njegova bivša samouprave. Nikolaenko pojavio u saveznom sudu u Wisconsinu u petak je formalno optužen i ušao 'nije kriv' za izjašnjenje o krivnji.

[Slika kredit: M86 sigurnosti Labs ]

FBI naplaćuje 23-godišnji ruski u Mega-D spambot istrage prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 6. prosinac 2010 10:43:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Registracija | izvor CNN , Pušenje Gun | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar