ponedjeljak, 27. prosinca 2010.

Drevni akustične inženjeri koriste štuko, droge i arhitektura rock i zbuniti publiku

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/26/ancient-acoustic-engineers-used-stucco-drugs-and-architecture/:
To je uvijek zabavno kad znanstvenici otkriju nove stvari o doista starim kulturama, osobito kad to ima veze s uzimajući koban i ljulja se. Nedavna istraživanja sugeriraju hramova sagrađen oko 600 g. u Palenque, Meksiko je dizajniran s projekcijom sobe da je pucao zvuk glasova i instrumenata 300 metara uz pomoć štuko-obložene površine. 1600 godina prije toga, u peruanskim Andama, pre-Inka društva u Chavín gradio nightmarish Galerija labirint igrati "čudno akustične trikove" tijekom kult inicijacija: životinje poput grmi od rogova, zbunjujuće odjeci, a možda čak i zborova dizajniran za proizvodnju zagrobni efekte. I sve to dok siromašni slavnih su se hranili psihodelije San Pedro kaktuse. Yikes! U izvjesnoj mjeri ovo je sve spekulacije, ali možemo vam reći da ako smo bili drevni svećenici s ovom vrstom prijenosnika su nam na raspolaganju da ćemo biti koristeći ga za um-kontrolu svrhe previše. Samo zato što!

[Foto prilagođeni od Jenny Pansing's Flickr ]

Drevni akustične inženjeri koriste štuko, droge i arhitektura rock i zbuniti publiku prvobitno pojavio na Engadget na ned, 26 pro 2010 23:05:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Dnevni Roj | izvor National Geographic | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar