ponedjeljak, 27. prosinca 2010.

Apple donosi Cherokee jezik podršku za iPhone i ipad

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/27/apple-bringing-cherokee-language-support-to-iphone-and-ipad/:
Appleov IOS uređajima trenutno podržava samo 50 jezika , od tisuća koji su u upotrebi širom svijeta. Uskoro, taj lik će puzanja do 51. Svježe AP izvješću se navodi da Cherokee glavni Chad Smith zapravo su posjetili Apple i koristi studentima koji se trenutno školuju u uranjanjem u programima "povući na najdublja osjećanja" Apple's mjedi, i na kraju, Cupertino popustio. Pleme je radio sa Primijeniti na razviti Cherokee jezik softver za iPhone, iPod i ipad, od kojih je potonji navodno će postati dostupan na neki kasniji datum. Naravno, ovaj važan prilikom ne bi došlo bez "godina" rada, i dok smo sigurni članovi Cherokee Nation su stoked da imaju samo American Indian jeziku koji je podržan od strane Apple uređaje, to zapravo može poslužiti pružiti nadu za drugi koji govore manje istaknutih jezicima. Sve u svemu, samo 8000 ili tako pojedinci i dalje govore Cherokee, a većina onih koji su u dobi od 50 i gore. Ali, ako Apple želi uključiti podršku za to, tko zna što drugo što će postati tečno u tijekom narednih mjeseci.

Apple donosi Cherokee jezik podršku za iPhone i ipad prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 27 prosinac 2010 11:05:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Switched | izvor AP | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar