ponedjeljak, 20. prosinca 2010.

CSIRO's Ngara internet prijenos projekta počinje u Tasmaniji, pokazuje se nada za ruralni broadband

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/20/csiros-ngara-internet-transmission-project-begins-in-tasmania/:
Teško je reći, ako ste svjesni, ali Australije Commonwealth znanstvena i industrijska istraživanja Organization (najpoznatiji 'round tih dijelova na CSIRO ) je bio prvi koji je razvio WiFi prijenos tehnologije koja se često koriste na planetu Zemlji danas, i oni 'je dobio hrpe povrede tužbe to dokazati. Sada, organizacija je testiranje out novi radikalni pristup rješavanja problema ruralnog širokopojasni , i umjesto oslanjajući se na novootvorenim spektra ili druge oblike crne magije, oni jednostavno si zadatkom postojećim analognim TV antene raditi malo prekovremeni rad. Jednostavno rečeno, Ngara koristi emitirati kule koji već postoje u ruralnim mjestima koja primati televizijske signale, a zatim sa novi set-top box i promjene TV antena, to je u mogućnosti da dimnjak širokopojasnog interneta u daleke domove. Nedavni testovi u Tasmaniji - sekcije s višim populacijama Devils od Zemljana - pokazali su uplink radi sasvim u redu, ali oni su još uvijek dobre načine iz dobivanje podataka za download. Voditelj projekta David Robertson surmises da će biti oko četiri godine prije nego što je tehnologija spremna za komercijalno tržište, a možete se kladiti Vaše dnu (australski) dolar da ćemo biti odbrojavanje dana. I tako će svi ostali zaglavljeni u Big Apple pitate zašto Jimmy McMillan nisu dobili izabran za gradonačelnika.

[Slika ljubaznošću Geoff Ambler / CSIRO]

CSIRO's Ngara internet prijenos projekta počinje u Tasmaniji, pokazuje se nada za ruralni broadband prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 20 prosinac 2010 02:19:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CNET | izvor ABC | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar