srijeda, 10. kolovoza 2011.

WhiteMagic: Sony pokazuje sljedeće generacije LCD zaslon za kamere i mobiteli

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/l7D-WO_gH8E/:
whitemagic

Sony je najavio WhiteMagic danas "nove generacije", 3-inčni TFT LCD zaslon koji se može pohvaliti 1.23M točaka punoj VGA razlučivosti. Što je posebna o zaslon je da ima dva različita načina: ako se prebacio na "low power modu", potrošnja energije će se pozadinsko osvjetljenje gura preko 50% do 125mW, sa Sony rekavši osvjetljenje u ovom načinu rada još uvijek može usporediti s onom konvencionalni LCD-a.

Prilikom odabira "otvorenom način", WhiteMagic svjetlinu može biti potaknut od 470 cd / m², za impresivan 1000 cd / m², dok je potrošnja energije pozadinskog osvjetljenja u ovom načinu rada (300mW), ostaje oko kao visok kao da konvencionalne zaslone. Za usporedbu: iPhone 4 dostigne maksimalnu svjetlinu od 500 cd / m².

Sony postignuto dodavanjem bijeli piksel na crveno-zeleno-plave ( RGB ) piksela i razvoj algoritam za ispravljanje izobličenja slike ("RGBW metoda").

Tvrtka planira početi isporučivati ​​prvi uzorci već u listopadu (cijena: 65 $ svaki). On očekuje WhiteMagic će se koristiti u mobilnim uređajima, na primjer kamere i smartphone (iako to nije zaslon osjetljiv na dodir čini).




Nema komentara:

Objavi komentar