srijeda, 10. kolovoza 2011.

Australija je prvi mobilne mreže slavi 30. rođendan s mirnu noć u

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/08/10/australias-first-mobile-network-celebrates-30th-birthday-with-a/:
Zašto je ovaj telefon bulji u zemlju u užas? Jer ne mogu vjerovati da je to već 30 godina jer je ušao u povijest. Na današnji dan prije tri desetljeća, ovaj 14 kilograma zvijer je korišten za mjesto prvog poziva na australskom prvi mobilne mreže - Javni Automatski telefonski sustav, upravlja Telstra (ili Telecom, kako je poznato u to vrijeme). Natrag onda, mreža može samo podržati 1.000 korisnika u jednom i osigurati pokrivenost za veće područje Melbourne (stvari jer su promijenili na bolje). Uređaja, u međuvremenu, bio je poznat jednostavno kao mobilni telefon i, u retrospektivi, nije sve što je mobilni, Carphone sustav uključen 45 centimetar slušalicu, primopredajnik i rooftop antena - sve za malo više od 5.000 dolara. To bi također moglo pohraniti nevjerojatnih 16 telefonskih brojeva i da će obavijestiti korisnike o dolaznim pozivima zvonjavom automobila rog i treperi svoje prednja svjetla. Mobitel je australski vladavine, međutim, biti relativno kratkog vijeka, s DynaTAC 8000x ushering u novom ručni doba, samo dvije godine nakon Telstra je nastupni poziv. Birajte prošlosti pauzu za komercijalne Wagnerian da ću ti reći sve što ste oduvijek željeli znati o antici, ali su previše bojali pitati.

[Hvala, Vincent]

Nastaviti čitanje Australije prvi mobilne mreže slavi 30. rođendan s mirnu noć u

Australija je prvi mobilne mreže slavi 30. rođendan s mirnu noć u prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 10. kolovoz 2011 07:11:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor News.com.au | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar