srijeda, 10. kolovoza 2011.

Indijski vlada želi Monitor Twitter i Facebook, Google i Skype Možda previše

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2fVflMiTEEg/:
Indian-Flag

Dakle, sjetite se da jedno vrijeme kad RIM co-CEO Mike Lazaridis vrsta panici tijekom intervjua BBC. Činjenica da je ljuskicama na intervjuu vrstu ukazivao na razloge zbog kojih je počeo friknuto out na prvom mjestu - Indija. Indijska vlada je pooštravanje kontrole nad društvenim medijima i drugim oblicima komunikacije unutar zemlje usred rastuće opasnosti od terorizma, RIM uključeni. No, vlada sada je u potrazi za pratiti komunikacije na dvije od najpopularnijih mjesta u svijetu, izvješća HackerNews .

Možda ste čuli za njih: Twitter i Facebook .

Prijevoznici već pomoći indijske vlade za praćenje komunikacija na svoje mreže, Twitter i Facebook uključeni. Ali, kao što ste već trebali znati, a ne svaka stvar učiniti ili reći o Twitter i Facebook je javna informacija, neki od podataka / teksta je kodirana. To je ono što vlada u Indiji je nakon što je, iako je u kojoj mjeri ne biti razjašnjen.

Ovdje je problem: Indija novi IT Zakon kaže da web stranice i davatelji usluga moraju ponuditi do informacija poput lozinki iz privatne račune, čak i bez sudskog naloga. Međutim, obje su Facebook i Twitter u pravilima o privatnosti određuju da osobne i privatne informacije neće biti objavljen bez sudskog naloga.

Uz RIM-a, koji je odbio dati indijske vlade pristup svojim BlackBerry Enterprise Server temelji se na činjenici da je nemoguće da to učinite, Indija je također rekao da želi pratiti Skype i Google . Međutim, ni tvrtka zapravo čuo ništa od vlade.

To neće utjecati na nas mnogo u SAD-u, ali to je loše presedan da su plutajući oko u bilo kojoj zemlji, a kamoli rastuće tehnologije elektrana kao što je Indija.



Tvrtka:
Cvrkut
Web stranica:
http://twitter.com
Pokretanje Datum:
21/3/2006
Financiranje:
$ 760M

Twitter, koju je osnovao Jack Dorsey, Biz Stone i Evan Williams ožujka 2006 (pokrenut javno u srpnju 2006), je socijalna umrežavanje i mikro-blogging servis koji omogućava korisnicima da ...

Nema komentara:

Objavi komentar