srijeda, 10. kolovoza 2011.

Vrijednost Tech M & ponude gotovo udvostručila u Q2 2011 do $ 52,1 milijardi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eYK_gnlmFK8/:
ey4

Iako su tech tvrtka IPO zarobljenih zujati kasno, to izgleda kao M & A aktivnosti u sektoru je gromak. Prema Ernst & Young izvješće, veliki se bavi vozio ukupna vrijednost globalne tehnologije M & A do 52,1 milijarde dolara u drugom kvartalu 2011, gotovo udvostručenje vrijednosti posla od prvog tromjesečja (do 92 posto biti točno).

Ernst & Young je rekao da je val bio pripisuje uglavnom konsolidacija industrije i tijeku inovacije u područjima kao što su cloud computing, pametna mobilnost, internet i mobilni video, smart grid i solarne energije.

Sve u svemu, posao volumen za tromjesečju porasla 24% u odnosu na isto razdoblje prošle godine (na godišnjoj razini) za 777 ponude, ali je pao za 2% sekvencijalno od 794 ponude u 1Q 2011. To je bio prvi sekvencijalni kvartalni pad od 1Q 2009.

Ova posljednjih četvrt je M & vrijednost je 69% više nego u istom kvartalu u 2010, kada je S & P poslovi u vrijednosti od 30,8 milijarde dolara. Prosječna vrijednost za ponude u Q2 s objaviti vrijednosti porasla na 194 milijuna dolara, što je najviša prosječna tromjesečna od prvog tromjesečja 2000, za vrijeme dot-com boom. Q2 2011 također uključuje 20. po veličini globalna tehnologija nositi ikad dolar vrijednost (možda 8,5 milijarde dolara gotovine stjecanje Skype od strane Microsofta?).

Izvješće također pokazuje da, iako 61% svih objaviti vrijednost bila koncentrirana u top 10 ponude, tech industrija je također vidio značajan posao za izradu snage bavi manje od 100 milijuna dolara.

Microsoft-Skype je najveći posao u četvrtfinalu, nakon čega slijedi Texas instrumenta 6,5 milijarde dolara stjecanje National Semiconductor. Drugi veliki ulaznica ponude za tromjesečje uključeni Applied Materials 4,6 milijarde dolara stjecanje Varian poluvodiča i Toshibin 2,3 milijarde dolara kupiti od Landis.

Konkretno, poluvodiče M & doveo u 10,9 milijarde dolara u trećem tromjesečju i cloud computing i SaaS tvrtki nastavio voziti i velike i male ponude. Na primjer stoljeće Link kupio Savvis za 2,3 milijarde dolara u trećem tromjesečju.

Više poduzeća također su u potrazi izvan vlastite zemlje za akvizicije. Ernst & Young-a podaci pokazuju da je "prekogranično" posao volumen u 2Q 2011 je 16% viša u nizu, u usporedbi s 11% pad u "u granica 'ponude. U izvješću se sugerira da veću globalizaciju i rastuća količina "prekomorskim" gotovinu zalihama od strane SAD-based tvrtke mogu biti iza povećanje CB posao odluka kao u SAD stekao 56% svih CB vrijednosti stečene.

Neki od ostalih većih M & bavi u drugom kvartalu su EA 1,3 milijarde dolara kupiti od PopCap igre, Providnost kapital je 1,6 milijarde dolara stjecanje ploča, Epicor i Activant je gotovo 2 milijarde dolara posla, a Razina 3 je 3 milijarde dolara stjecanje Global Crossing.



Nema komentara:

Objavi komentar