ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Kako svađe s Hawking predlaže Svemir hologram

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FnlozKp26AQ/how-an-argument-with-hawking-suggested-the-universe-is-a-hologram.ars:

Zagovornici teorije struna izgleda da misle da mogu dati više elegantan opis svemira dodavanjem dodatne dimenzije. No, neki drugi teoretičari misle da ste pronašli način za prikaz svemira kao da jedan manje dimenzije. Rad sprung iz duge svađe s Stephen Hawking o prirodi crnih rupa, koja je na kraju riješen spoznaja da događaj horizont može djelovati i kao hologram, očuvanje informacije o materijalu koji je stečen sisao unutra. Istu vrstu matematike, što se ispostavilo, zapravo se može opisati bilo koju točku u svemiru, što znači da je cijeli sadržaj Svemiru ne može se promatrati kao divovski hologram, koji se nalazi na površini bez obzira na dvodimenzionalni oblik će ga zatvoriti.

To je pretpostavka ploče na ovo ljeto Festival svjetskog znanosti, koja opisuje kako se ideja razvila, kako bi to moglo primijeniti u svemiru kao cjelini, i kako su uključeni u njegov razvoj.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar