ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Foxconn planiranje zaposliti 1 milijun Roboti

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hPLnanFFGFw/:

Foxconn planira zamijeniti mnoge to je hard-radno ljudskih proizvođača s oko 1 milijun robota, broj koji, ako mislite o tome, je vrlo govori komentar o trenutnom stanju elektronike proizvodnje.

Postoje navodno 10.000 roboti u tvornici sada i da će se broj povećati za 300.000 iduće godine. Foxconn direktor Terry Gou planira još milijun robota do 2014. Tvrtka trenutno zapošljava 1,2 milijuna ljudi.

Najvažnija stvar za napomenuti je da je većina ponavljaju zadatke povezane s proizvodnjom - stavljanje komponenti, zatvaranje slučajeva, primjenjujući naljepnice i boja, i testiranje - sve su to učinio rukom. Iako smo zamisliti da prerađivačkoj industriji vodi velika, Transformer, poput robota koji pljeskanje u potpunosti formirana iPads u opaki silicij satira ljudske reprodukcije, postoje stvarni ljudi koji su uključeni u gotovo svakom koraku procesa. Mi smo doslovno ne daleko od industrijske revolucije ovdje.

Gdje će te ruke koji su jednom popucali naše plastične geegaws zajedno ide jednom roboti doći? Vjerojatno nezaposlenosti linija, što je još jedna stvar u cijelosti. Evo u nadi da ne dođe do toga, ali bilo koje vrijeme ozbiljne uštede rada primijenjene su do masovne proizvodnje nije dobro završilo. Samo pitajte Detroitu.

Slika preko TheOldRobots



Nema komentara:

Objavi komentar