ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.

Kako Mosasaurs skliznula u more

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/xM4zpSqk0Zs/how-mosasaurs-slid-into-the-sea.ars:

Od ranih 1980-ih, priča o tome kako kitova ušao u more je postao jedan od najslavnijih svih evolucijskih prijelaza. Pakicetus, Ambulocetus, Rodhocetus, i mnogo, mnogo više-tih fosilnih kitovi s nogama lijepo su pokazali kako se zemljište u posjed sisavaca je postala prilagođeni za život na moru. No, između 50 milijuna i 40 milijuna godina ili na taj način prije, kitovi su upravo prolazi kroz tranziciju koja mnoge druge skupine kralježnjaka su prošla prije. Nisu bili prvi kralježnjaci se vratiti na more, niti su zadnji, a papir je nedavno objavljen u Paleobiology po paleontolozi Johan Lindgren, Michael Polcyn, i Bruce Young je pratiti povijest kako vrlo različitih skupina životinja je dobio svoje more noge.

Mosasaurs su zastrašujući oceanska predatora. Uzmi Komodo Dragon, stavi peraje na njega, i, u nekim slučajevima, to raznijeti dok je više od 40 metara dug i da ćete imati neke ideje o tome što ti krede morski gušteri su poput. Njihova fosilnim-proteže više od 27 milijuna godina također je relativno dobro poznata, pa mosasaurs uvjetom Lindgren i kolege s dobrim priliku vidjeti kako ova neobična životinja evoluirala.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar