subota, 16. srpnja 2011.

Trimit sažima e-pošte, blogu, i više s Shake vašeg iPhone

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XE3kWwN6FNA/:

Raspon pozornosti se kratki ovih dana, a neke čak i moglo bi se reći web ne pomaže tu pojavu. Bez obzira na to, vrijeme je novac, a ljudi su sve u potrazi za više korisnih načina kako bi se povećala ono vrijeme oni imaju. Mnogi su malo tolerancije (ili vremena) za dugo obliku digitalnih sadržaja, a mi smo vidjeli širenje "TL, dr." (predugo, ne čitati) mentalitet kao što osvaja internet nacije. I, za one ovisnike o Twitter, sadržaj koji dolazi u 140 znakova komade je norma, ako ne i željeni način, izraziti nešto stenogram. (Osim emotikone, naravno.)

Unesite Trimit štedi vrijeme. Trimit je 0,99 posto, app za iOS koji vam omogućuje da kondenzirati sadržaj u 1.000, 500, ili 140 znakova sažetke. U osnovi, Trimit je summarizer tekst auto dizajniran kako bi odgovarao svima onima stvari koje čitate na mobilni uređaj u koncizan synopses i podijelili ih preko SMS-a, e-mail, Facebook, Twitter u txt obliku -. Sve s nekoliko klikova.

A to je prilično divan značajke: Trimit možemo sažeti tekst samo trese uređaj - kao suprotnost mobilnih trgnuti. Nema više će vaše prijatelje morati skenirati kroz razvučen Facebook status ažuriranja o mačkama, samo protresite telefon da se kondenzira sve one emocije u 140 znakova. Očigledno Apple se ideja sviđa, previše, jer samo sadržanu Trimit u App Store, a spominje na Twitter .

Danas, Trimit također najavljuje Bookmarklet za web (koji je trenutno u beta i bit će dostupna za download u roku od tjedan dana), tako da možete dobiti sve prednosti aplikacije na vašem pregledniku, previše. Za obje web i mobilne, tekst može biti izravno uvezen iz bilo koje URL izravno iz aplikacije pomoću Trimit HTML umak parsiranje tajnu.

Bookmarklet je mnoge iste značajke kao mobilni dijeljenja, uključujući Twitter, Facebook, LinkedIn, kao i URL dijeljenje s kraćim sažetkom na Delicious, Digg, StumbleUpon, crvenkast, i još mnogo toga. Možete ispisati i spremiti kao. Txt datoteku, sinkronizacija s računalom, a uvoz datoteke s drugim uređajima da biste dobili u tom summarizin '.

Trimit Osnivač Nick D'Aloisio, 15-year-old Australian transplantirane u Londonu, rekao da je, poput mene, može ponekad biti malo waffler, što je gdje inspiracija za Trimit dolazi iz. I sada, kroz svoje momčadi app i Bookmarklet, on donosi pithiness na članke i blogove, na e-mail, tekst i Tweet sastav, te prijenosa desktop dokumenata na mobitel. (Trimit bi bio velika pomoć za one siromašne duše koji su za čitanje moj rad na faksu).

U duhu teksta sažimanje, ja bi trebao odsijeci je ovdje. No, čitatelji mogu biti znatiželjan o tome kako auto sažetak djela i da u tu svrhu, da li to radi dobro ili ne. D'Aloisio bio spreman podijeliti neke od soka iza app, pa evo pogled. Ako ste riječi Dork, poput mene, vi svibanj pravedan kao što je ovaj.

Algoritam koristi proces "izdvajanja" kako bi stvorili sažetak teksta na jednu od tri navedene duljine. Bez potpuno otkriva tajnu umak, algoritam skenira tekst koristeći precizne ključne riječi za pretraživanje kako bi pronašli istaknute teme u okviru sadržaja. Ona zanemaruje opće riječi i punila, kao što su članci i povezivanje riječi ("ali", "i", "kada") i daje riječi i fraze koje su signali važnosti, kao što su vrijeme i / ili mjesto adverbials (gdje je i kada je, kao što su "u Kaliforniji", na primjer) veću težinu.

Trimit također koristi ono što se zove "glagol proizlaze", koji omogućuju određene glagole u različitim konjugacije i dalje da se broje od algoritma, kao što je "govoriti" umjesto "govorio", za primjer. To osigurava da prošlost konjugacije ostati na taj način, a ne nekako pop u budućnosti. Algoritam broji pojavu ključni izrazi, kao, uzimajući u accoun

Nema komentara:

Objavi komentar