nedjelja, 24. srpnja 2011.

S novim osjećajem smisla, Google tržišnoj kapitalizaciji zatvara u na 200 milijardi dolara

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/N3BNoJwFpKM/:

Google dionica je dosegnuo najvišu vrijednost u proteklih šest mjeseci, trgovine kao visok kao $ 619,50 udio u petak, stavljajući pretraživanje diva samo zaziranje od 200 milijarde dolara tržišnoj kapitalizaciji. U stvari, Google dionica zatvoreno na 618,23 dolara u petak, čime je tvrtka 199,23 dolara tržišnoj kapitalizaciji. Google je posljednji puta trgovalo iznad 600 dolara bio je u prvom tjednu ožujka. Naravno, u to vrijeme tvrtka je drugačiji CEO (sada predsjednik Eric Schmidt), i nema smisla socijalni proizvoda na tržištu.

Iako Google dionica je porasla ranije ove godine, u travnju je tvrtka, prema novom režimu Larry Page, izvijestio je nešto niža od očekivane zarade, a tvrtka je cijenu dionica pala je na 519 dolara po dionici.

Kao što znamo, Stranica preuzeo, reorganizira i protresao do operacije u tvrtki. On je preimenovan u Google core business, pretraživanje grupe, "Znanje skupine." I u to vrijeme, Stranica odlučili bonuse zaposlenika će biti vezan za uspjeh tvrtke uskoro biti pokrenuta društvenog proizvoda.

Google dionica nastavio klizanje prema dolje u svibnju i lipnju, a znatno je krajem lipnja, kada je otkrio da je FTC priprema veliki antitrust istrage Google "core pretraživanje oglašavanja." Dana 24. lipnja, dan vijesti razbio, Google vrijednosti dionica pala na šest mjeseci niska 474,88 dolara.

Naravno, dana Google je predstavio Google + , tvrtke najambiciozniji društveni proizvod još. U tjednu nakon lansiranja Google +, ulagači dodao 20 milijarde dolara na Google tržišnoj kapitalizaciji. To u kombinaciji s općim snage tržišta i zdravlje Google kao tvrtka pogon dionica prema gore u srpnju.

Prošlog tjedna Google duhati prošlosti očekivanja analitičara , zaradivši rekordnih 9,03 milijarda dolara u trećem tromjesečju. I stranica otkrila je da je Google + ima više od 10 milijuna članova (u tri tjedna) dijeljenje i primanje milijardi predmeta na dan, koje su bile impresivne prekretnice za mlade socijalne mreže. Stranica je općenito optimističan na poziv, objašnjavajući da je nova upravljačka struktura je implementiran je "zajednički rad fenomenalno", a pomaže kompletna Google je cilj izrade "dijeljenje na web kao dijeljenje u stvarnom životu."

I Street reagirao. Slijedeći dan nakon što je Google izvijestio zarade, Google cijene dionica pucao do 597,62 dolara od 528,94 dolara prethodne večeri.

Od tada Google dionica je penjanje gore. Kao što je Google + hit 20 milijuna korisnika, analitičari su danas optimizam za Google socijalne planove. Kao što je Wall Street Journal izvijestio je prošlog tjedna, Barclays Capitala kapital znanstvenici govore ulagača da je "dao pozitivne početne vuče od korisnika vjerujemo Google je sada bolje pozicionirana da se natječu i integrirati društvene signale preko svoje proizvode nego prije, što bi moglo voziti porastao relevantnost u potrazi ide naprijed. "

Kao što sam spomenuo gore, postoje i drugi faktori doprinose Google porast vrijednosti dionica, uključujući i opće zdravstveno Google kao tvrtku, kao i trenutnu snagu tržišta. No, zanimljivo je da ta

Nema komentara:

Objavi komentar