nedjelja, 24. srpnja 2011.

Microsoft je online poslovanje tijekom godine: više od 2,5 milijardi dolara ... Lost

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5wC8kZwVBP4/:

Microsoft je jedan pakao od godinu dana. Njihov najbolji ikad, u stvari, od prihoda perspektive . Oni ne Apple , ali hej, tko je? Gotovo 70 milijarde dolara u prihoda za ono što je primarno softverska tvrtka je nevjerojatna. Ali velikom broju i dalje maska ​​jednu stvar: zurenje, krvava rana koja je Online usluge divizije.

Čitanje Microsoft priopćenju na njihove zarade, vi mislite da bi sve fantastično u podjeli. "Online usluge Division porasli 17% za četvrto tromjesečje i 15% za cijelu godinu, prije svega potaknut povećanjem prihoda za pretraživanje." Veliki rast! Awesome!

Čekaj malo ...

Što Microsoft opet povoljno izostavljen je bilo razgovora o tome kako isplativo podjela. To je zato što nije isplativo. O dječak je ikada nije isplativo. Podjela izgubila 728 milijuna dolara za kvartal. Neobično je da je drugi najgori gubitak-ih ikada prijavljen - samo 4 milijuna dolara sramiti zapisnika 732 milijuna dolara gubitka u Q4 2009 .

Nakon što sam istaknuo gubitak posljednjem tromjesečju , branitelji su brzo skočiti na "Oni samo trebaju više vremena" argument. Pa, nevjerojatno, oni i dalje se kreće u pogrešnom smjeru. Zadnja četvrtina je gubitak bio 726 milijuna dolara. Oni su nekako izgubili 2 milijuna dolara više prošlog kvartala.

Čak crazier, ovo je 22. uzastopna tromjesečja da je Microsoft izvijestio je ukupni gubitak u Online usluge divizije. Tu nije bio prijavljen dobit od 2005.

Razmislite o tome drugi. 22. uzastopna tromjesečja gubitaka. Prihodi su u porastu, no gubici su veći brže. Oni potrošnje više od dva dolara za svaki dolar oni zaraditi.

A onda tu je i najveći broj od svih. Za godinu, Online usluge divizija izgubila je 2,557 milijarde dolara.

Da, Microsoft može priuštiti ove gubitke zahvaljujući svojim drugim mahnito isplativo poslovanje. Ali u kojoj točki oni počinju da preispitaju njihove online strategija?

Troši više od oni zarađivati ​​je radio za njih u prošlosti s Zabava i uređaji podjela, koja je sada sve više isplativo. Ali opet, online usluge je izgubiti novac za gotovo 6 godina ravno sada. A to je najgore godine još. Stvari su dobivanje gore, a ne bolje.

Windows Business (Ured), a poslužitelji su u osnovi subvencioniranje Online Services (Zabava i dalje ne dolazi blizu pokriva gubi Online Services vidi). I dok poslovne i Poslužitelji su jake godina s dobrim rastom, Windows poslovne zapravo smanjio u odnosu na prošlu godinu. Što se događa ako druge tvrtke početi smanjivati ​​previše? Hoće li biti u mogućnosti nastaviti kako bi opravdali online izgubi?

Za svoje strane, Microsoft uglavnom okrivljuje gubi na Yahoo posla:

OSD operativni gubitak povećan zbog povećanja troškova redovnog poslovanja, pomak u dijelu povećanjem prihoda. Troškovi porasli 641 milijuna dolara potaknut troškovi povezani s ugovorom Yahoo traži i povećanje prometa troškova stjecanja. Opći i administrativni troškovi smanjeni 157 milijuna dolara ili 60%, uglavnom zbog troškova tranzicije u godini prije povezane s početka Yahoo! komercijalni ugovor. Istraživanje i razvoj povećana 117 milijuna dolara ili 11%, zbog povećanog broja zaposlenika troškovi povezani.

Ne propustite još jedan ludi stat: Microsoft je uspio smanjiti općih i administrativnih troškova za 60 posto za godinu, i još uvijek izgubio više nego ikad.

Sljedeći kvartal će biti zanimljivo gledati.

Nema komentara:

Objavi komentar