nedjelja, 24. srpnja 2011.

Lego cased Računalo crunches učinkovito za dobar razlog

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/VKWfc64wjjA/:

Za mnoge ljude, zgrade Legos vraća uspomene. Za Mike Schropp , uspomene su još uvijek gradi. Schropp voli Legos, često ih uključuje u tehnologiju. Za svoj najnoviji projekt, Schropp izgrađen 12-jezgre PC tucked u mjeri slučaj je dizajnirao korištenjem nekih 2.000 crne Lego cigle. Gotov proizvod ne samo da izgleda fenomenalno, ali i energetski učinkovit.

Schropp je bio zainteresiran za izgradnju stroj koji bi mogli pridonijeti nekim svojim računalne snage grid-zajednica, pomaže krckanje podataka za rješavanje medicinske izazove. On je izvorno namijenjen za izgradnju stroj od nule, ali mislio dodajući četvrtine računala u svoj dom činilo pretjeranim.

Umjesto toga, Schropp sam izazvao optimizirati i ubrzati svoje postojeće postava kombinirajući najbolje od svoje strojeve u jednu super okvir. On se nadao da će provesti više od 2.000 dolara na dijelove, i izgraditi stroj koji bi mogao proces 100.000 "točke" po danu prema Grid svjetskoj zajednici . Od stroj je namijenjen za škripanje okolo sat, energetske učinkovitosti je od osobitog značaja u procesu dizajna.

Uz pomoć iz zbirke Lego kockica, Schropp pretvorio tri računala u jednu. Gotov proizvod sadrži trio procesora, hladnjaka, matične ploče, SSD-ovi, DDR3 memorije i osam navijača. Uređaj radi na samo jedan izvor napajanja, koji Schropp promjene na vlast sva tri sustava. Schropp dizajniran Lego slučaj kako bi se omogućilo što više zraka što je više moguće između CPU i matične ploče.

Kroz novi, kutija diva, Schropp je 'slaganje farmi' pridonosi humanitarne i medicinske istraživanja koristeći manje energije nego zbroj tri kutije radi samostalno.

Tri-u-jednom okviru troši oko 670 W električne energije za oko 135.000 škripanje bodova po danu, u odnosu na samo jedan od Schropp stari radne stanice računala, koji se koristi 350 W za škripanje blizu 10.000 bodova po danu. Čak i tako, napajanje je veća nego što sustav treba, u očekivanju dodavanja drugoj razini u budućnosti.

Fotografije putem Mike Schropp je ukupno Geekdom


Nema komentara:

Objavi komentar