petak, 28. siječnja 2011.

UN: svjetski internet korisnika hit dvije milijarde, mobitel pretplate top pet milijarde

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/28/un-worldwide-internet-users-hit-two-billion-cellphone-subscript/:
UN-a Međunarodna unija za telekomunikacije predvidio prošle jeseni kako je broj korisnika interneta u svijetu bi pogodio dvije milijarde do kraja 2010, a sada je izdala svoj puni izvještaj koji potvrđuje samo to - 2,08 milijarde, biti specifičan. Kao i ITU-a Hamadoun Toure bilješke, taj broj predstavlja ogroman skok od puke 250 milijuna internet korisnika koji su postojali prije deset godina, a to znači da oko jedne trećine svjetske populacije danas ima pristup internetu od nekih vrsta - od onih, 555 milijuna ima fiksni širokopojasni pretplatu, i 950 milijuna mobilnog širokopojasnog pristupa. Baš kao impresivna kao da je (ako ne i više), su broj mobitela pretplate u svijetu, koja je sada prešla pet milijarde oznaka. To je gore od 500 milijuna kuna na početku godine 2000, iako je agencija napominje da je samo iznosio za "pretplate", a ne pojedinačne korisnike. Bilo koji način ste ga kriška, međutim, da je prilično rekord rasta za prvo desetljeće 21. stoljeća.

UN: svjetski internet korisnika hit dvije milijarde, mobitel pretplate top pet milijarde prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 28 siječanj 2011 17:15:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink @ BryanAlexander (cvrkut) | izvor ITU , AFP | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar