četvrtak, 2. prosinca 2010.

NASA otkriva arsen-rođen organizama, potraga za život dobiva šire parametara

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/02/nasa-discovers-arsenic-born-organisms-search-for-life-broadens/:
Ako ste bili u nadi NASA je bio idući u najavljuju prvi cvrkut od izvanzemaljskog bića, ispričavam se slomiti srce - to je astrobioloških , ali rezultati su zapravo snosi ove stijene. Istraživači u Mono Lake, California su otkrili mikroorganizam (na slici), koji koristi aresnic umjesto fosfora i da bi se uspješno razmnožavaju. Potonji, koliko zemaljski život je u pitanju, je buildng blok života, uz ugljik, vodik, dušik, kisik, sumpor i sve sastavni dio naše DNA i RNA. Arsen, u međuvremenu, općenito se smatra otrovan - ali "kemijski se ponaša slično kao fosfata," očito odluka za dobru zamjenu. Drugim riječima, NASA je dokazano da život može biti s komponentama različitih od naše sadašnje pretpostavke, kako lokalno, tako i izvan zvijezde. Čini se posve logično, ako nas pitate. (Silikon-based Horta, dr. Spocka?)

Dakle, ono što o drugim atipičnim života formiranje kemikalije? NASA se ne nagađa. To je zvuk koji čujete je tisuću žarulje popping up kao i pisci znanstvene fantastike svugdje dočarati potpuno novi super villains - i tisuću kemije profesor pisanje novog dodatni kredit pitanja za finale pad semestra.

NASA otkriva arsen-rođen organizama, potraga za život dobiva šire parametara prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 2. prosinca 2010 14:18:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor NASA | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar