ponedjeljak, 12. rujna 2011.

Značajka: Posjedovanje stog: pravni rat za kontrolu smartphone platforme

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tLQUXuxhXhU/owning-the-stack-the-legal-war-for-control-of-the-smartphone-platform.ars:

U posljednjih nekoliko tjedana, smartphone industrija pojavio da proizvode više od tužbe telefone. Apple nakratko uspio zaustaviti prodaju Samsung Galaxy tab 10,1 u cijeloj Europi, a sada će nakon cijele galaksije liniju . Povratak Amerike, Google prvi je prigovorio da Microsoft i Apple su pomoću "lažno patenata" ciljati Android, a zatim je proveo 12 milijarde dolara za Motorola i svoj ​​patent arsenala. To su velike, visoko-udjeli bori i posljednji tvrtka lijevo stoji svibanj hoda s kontrolu nad ništa manje nego smartphone tržište.

U poplavi priča o taktičkoj strugotine i protu-podneske, to je lako se izgubiti u detaljima. No, korak natrag i to je jasno da je smartphone Wars nisu samo rat svih protiv svih, tu je temeljni logika tih sporova. Većina tvrtki se bore za kontrolu jedan dio hardvera-software stog, a zatim koristiti tu kontrolu zagledati novac bez slojeva iznad njih.

Ali stvarno veliki igrači-Jabuke i googles svjetski se bore hrpu sama. Njihova borbene arene: globalni pravni sustav.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar