ponedjeljak, 12. rujna 2011.

"Operacija U našim stranicama" meta NinjaVideo s kaznenim autorskih naknada

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cmkYccYq5Bk/feds-indict-operators-of-movie-sharing-site-ninjavideo.ars:

Web stranicu pod nazivom NinjaVideo je najnovija meta operacije "u naše stranice", rekao je savezna vlada je agresivnu kampanju protiv filma dijeljenja web stranica. U optužnici je izrekao krajem prošlog tjedna u Virginiji, vlada tereti pet osoba za kazneno kršenje autorskih prava.

Optuženici su četiri Amerikanaca i stanovnik Grčke, a sve u svojim 20s i 30s. Tri optuženika su navodno administratori web-mjesta. Četvrti doprinos, Joshua Evans, navodno "nadzirao većinu Sjeverne Amerike, sa sjedištem uploaders, uključujući i usmjeravanje uploaders locirati određeni krši sadržaj zaštićen autorskim pravima." Konačna okrivljenika, grčki stanovnik Zoi Mertzanis, igrao sličnu ulogu za europske uploaders.

Optužnica tereti da su optuženici zaradio više od pola milijuna dolara kroz naredne tri godine raspodjelom krši kopije autorskim pravima filmova i televizijskih programa. Site je podržan od oglašavanja. Korisnici također mogu platiti $ 25 za "premium" članstva, koja je došla s širi raspon "filmova, stripova, i računalni softver." Na svom vrhuncu 2010, stranicu služio milijuna posjetitelja mjesečno.

Ninjavideo.net domena bila je jedna od mnogih ciljeva savezne vlade kontroverznog programa suzbijanja imena domena optužen za kršenje autorskih prava. U srpnju smo prešli slučaj Richarda O'Dwyer , operator povezivanja stranice TVShack.net, koji je sada bori izručenje iz Velike Britanije u SAD. Priopćenju u pratnji optužnice nije spomenuo hoće li Vlada će tražiti izručenje Mertzanis iz Grčke kao što su O'Dwyer.

NinjaVideo vođa Phara, kao ona se pojavila u mreži Ninja video vijesti 30. lipnja

U ozbiljan, ali luta manifest objavljen kao podcast prije NinjaVideo domene je zaplijenjeno prošle godine, stranica operator "Phara" krivi Hollywood, sa svojim "napumpana proračuna" i "smiješan plaće," za popularnost piratstva.

"Mi smo s oznakom gusara. Mi smo pozvani lopovi", rekla je. "Mi smo pretresla i uhitila, a mi smo prisiljeni skrivati ​​iza pseudonima, dok smo i mi tkati Bob kroz ove sive zone zakona još uvijek nije napisan."

"Mogu li si priuštiti odvjetnika? Broj Uopće ne", rekla je. "Ali bit će stotina ljudi da se moje mjesto ako korak dolje? Da, vjerujte mi da će biti."

NinjaVideo zajednica i dalje ostaje aktivan forum za raspravu. U srpnju, Phara tražio donacije od članova za obranu NinjaVideo pravni fond.

Savezna vlada je optužio New Jersey stanovnika Hana Amal Beshara kao Phara. Ona i njezin suoptuženika će biti optužen u sudnici istočnoj Virginia 16. rujna.

Pročitajte komentare na ovaj post

Nema komentara:

Objavi komentar