nedjelja, 25. rujna 2011.

Da, Google Drive dolazi. Za realnom ovaj put.

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M5m9u64QWqY/:
gdrive_shot

O prije mjesec dana, neke dopune koda u krom (open source preglednik Chrome iza) predložio da se dugo legendarni "GDrive" može biti na rubu zapravo pokretanja. Tjedan dana kasnije, korisnik suočava dokaz počela pojavljivati ​​. Zatim je danas, oštar očiju društvenih medija konzultant, Johannes Wigand, uočio nešto zanimljivo tijekom prezentacije na Google sponzorira događaj: nešto što sigurno izgleda puno kao što je Google Drive.

I to je.

Tijekom proteklih mjesec dana smo bili u mogućnosti da iskopaju više informacija o Google Drive. Prije svega, to je vrlo stvaran. I to se koristi interno na Googleu. Naravno, to je također pravi povratak u 2007 i 2008 prije nego što je na kraju ubijen. No, u razgovoru s zaposlenicima tada tko je vidio i koristiti usluge se svi složili da je prilično nesiguran, a nije spreman za premijera vremena. Ova nova verzija se očekuje da će biti puno bolje.

Kao što možete vidjeti u Wigand sliku (gore, s važnim elementima kružio po meni), Google Drive na webu biti će za Google dokumente preimenovan. To ne bi trebalo biti veliko iznenađenje jer Google je pozicioniranje dokumenata kao vrsta Google Drive od početka 2010 . Razlika je u tome što Google izričito nije htio nazvati da u to vrijeme. Sada im je činiti.

I to čini puno više smisla. Malo je ljudi koji su pomoću Google Dokumenata za online pohranu datoteka izvan koriste u dokumentima. Većina još uvijek vjerojatno ni ne shvaćaju da mogu. Nešto kao jednostavan kao mijenjanje naziva Google Drive bi trebao pomoći u tome. Tu će također biti novi "Moj Google Drive" prostor za razne mape u Google Drive. Tu će se drugi Drive-specifične alate, kao dobro.

No, ovdje je pravi ključ: tu će se izvorni sinkronizacija softver koji ste instalirali na svoje različite računala i mobilne uređaje. Da, kao i ispuštanje.

To je također istina natrag u dan s GDrive, ali opet, usluge (pod kodnim imenom: Platypus) je rekao da se jako lud. Sada je rekao da rade dobro. Ako imate dokument na računalu koje želite premjestiti u drugu, jednostavno povucite i ispustite ga u ovaj novi Google Drive sinkronizaciju cca. Ili, naravno, možete koristiti web.

Nismo čuli raspored za Google Drive roll-out, ali možemo zamisliti da će biti prilično brzo. Opet, Google je koristeći ovaj interno upravo sada, te je za neko vrijeme. Jedna stvar da Google svibanj biti na čekanju za sladoled je sendvič, nova verzija Android zbog sljedećeg mjeseca. Postoji svibanj biti neke ugrađene u Google Drive komponente za njega (iako je to samo meni nagađa). A čini se da će biti barem dio Chrome, i još važnije, Chrome OS.

Očekujte Google Drive da žive u drive.google.com (ne žive još). Nije jasno kako docs.google.com (trenutni dom Dokumenti) koristit će se - možda kao dom app za obradu teksta ili možda samo će se preusmjeriti. Također nije jasno je kako Google će izdvojiti za pohranu ovu uslugu, ali vjerojatno će biti isti kao i oni trenutno ne za dokumente / Gmail / itd. Možete dobiti neke (sve veći) iznos za besplatno, a ako trebate više, možete ga kupiti.


Nema komentara:

Objavi komentar