subota, 30. srpnja 2011.

Žalbeno sud prevladava niži sud, potvrdio raka dojke gena testu

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/-RZa0jFCJUU/appeals-court-overrules-lower-court-upholds-breast-cancer-gene-test.ars:

Nešto više od prije dvije godine, velika zbirka zainteresiranim stranama pridružio zajedno s ACLU izazov praksa koja je postala posao kao i obično: patentiranje ljudskih gena. Skupina je podnijela tužbu da ciljano određeni skup patenata: onih koje koriste bezbroj genetiku za kontrolu tržišta za testove BRCA gena raka dojke. U iznenađenje rezultat, sudac nadgleda slučaj donio odluku brišući koji ne samo da prestaje bezbroj patenata, ali se činilo da svi gena patenata u opasnosti. Sada kada je odluka poništena, kao prizivni sud je potvrdio patenata u pitanje.

Početno rješenje da prestaje bezbroj patenata oslanjali su se na romanu tumačenje što se je patentiran. Patenti na prirodne tvari su dozvoljeni ako je proces dobivanja ih je transformacije, što znači da je krajnji rezultat znatno se razlikuje od izvornog, prirodno stanje. Da bi to genetsko testiranje, sudac obrazloženi, to nije bilo važno što posebno DNA molekule je dobivena ili na koji način, ono što je potrebno je podatke prenijeti u gen, u smislu sekvenci proteina, a ne određeni dio DNK. A da je informacija prirodni proizvod, koji ne može biti patentiran, osim ako se transformirala na neki način. Budući da je genetska ispitivanja ne uključuje bilo kakve transformacije, onda patente nevažećim. Budući da su mnogi drugi gen usmjerena patenata oslanjala na ovu vrstu informacija, a ne stvarni DNK, ta odluka se činilo da se mnogi od njih u opasnosti.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar