subota, 30. srpnja 2011.

MPEG LA: 12 tvrtki vlastitim patentima bitna za Google VP8 kodek

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NFJ7hzaAiT4/mpeg-la-12-companies-own-patents-essential-to-googles-vp8-codec.ars:

MPEG LA, samozvani jedan stop shop za kretanje dozvola Video patent, kaže da ima 12 različitih tvrtki dolaze naprijed s patenata "bitno" na VP8 algoritam koju predvode Google kao naknade bez kompresije standard. Organizacija susreo s tim tvrtkama u lipnju kako bi razgovarali o formiranju patenta bazen, iako još uvijek nije rješenje kako bi se utvrdilo je li bazen bi trebao biti formirana, ili ono što njegovih odredbi i uvjeta može biti.

Organizacija započela potragu za VP8 patenata u veljače , s početnom poziv za tvrtke koje dolaze naprijed završava u ožujku. To je rok dođe i ode bez komentara iz tvrtke, tako da streamingmedia.com intervjuirao glasnogovornik putem e-maila kako bi saznali što je trenutnu situaciju. MPEG LA nije otkrila kojih je 12 tvrtki u vlasništvu patenata je osjetio da je bitno da VP8, niti je reći koliko patenata bilo ukupno. Grupa također nije htio reći koliko patenata bio predan na evaluaciju samo da se smatra nebitan.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar