ponedjeljak, 4. srpnja 2011.

Uključen: webOS gdje

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/03/switched-on-webos-wherever/:
Svaki tjedan Ross Rubin doprinosi uključen , stupac o tehnologiji potrošača.

Ovaj tjedan je izdanje HP TouchPad , prvi uređaj osim slušalice na lice webOS, podesno pokazuje obećanje i opasnosti od HP-a usvojila operativni sustav. 04:03 tablet pruža veliko platno koji webOS činilo rođena pokriti. Međutim, kao što Xoom i playbook prije, TouchPad pati od osiromašene cca knjižnica među ostalim rupa. Da bi se troškovi dijele razvoj webOS i proširiti tržište za programere, HP je zagrijati na ideju licenciranja Palm razvijen operacijski sustav.

HP-ova spremnost za licenciranje webOS, dok i dalje napraviti uređaji bazirani na operativnom sustavu služi se zdravim pomažući na deja vu za one koji su slijedili povijest Palm, Inc PDA pionir nastojali iskoristiti svoju dominaciju u dlanovnicima, te odbiti suparnik Pocket PC pokreće Windows CE, uz licenciranje sustava Palm operativnog dok i dalje ga koristiti.

Odluka se pokazala Palm kratkoročni spas i dugoročne propast. Jedna od prvih tvrtki za licenciranje Palm OS je Handspring, osnovao bivši Palm rukovoditelji. Handspring Treo stvorio, koji je postao Palm ulazak u pametne telefone kada Palm stečena Handspring. Nekoliko drugih tvrtki licencirani Palm OS za pametne telefone, uključujući i Kyocera i Samsung, ali svojstvo sukob stvorio natječe s prisilnog licence Palm da spin Palm OS van u tvrtku pod nazivom PalmSource , koja presavijeni tri godine kasnije.

Nastaviti čitanje uključen: webOS gdje

Uključen: webOS gdje prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 3. srpnja 2011 18:59:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar