ponedjeljak, 4. srpnja 2011.

Mobitela su opasni / nije opasan: rak stručnjaci kažu: "Što me briga?"

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/04/cellphones-are-dangerous-not-dangerous-cancer-experts-say-wh/:
Ako već niste stečen whiplash iz tijeku mobitel - rak rasprave , svježe objavljen znanstveni pregled samo može učiniti trik. U radu objavljenom u petak, skupina stručnjaka iz Velike Britanije, Švedske i SAD provedeno temeljito istraživanje prethodnih studija, prije zaključka da postojeća literatura je "sve protiv" teoriju da upotreba mobilnih telefona uzrokuje tumora mozga kod odraslih. Istraživači su također ispitivali biološke mehanizme koji podupiru ovu hipotezu, dok je priznanje neke dugotrajne neizvjesnosti, budući da podaci o djetinjstvu tumora i dugoročne istraživanja još uvijek nedostaju.

Rezultati dolaze samo nekoliko tjedana nakon Svjetska zdravstvena organizacija objavila svoje literature, u kojoj se tvrdi da mobiteli treba uzeti u obzir " potencijalno kancerogene . " No, Anthony Swerdlow, profesor britanskog Instituta za istraživanje raka i voditelj najnovijih istraživanja, rekao je njegov skupine rad ne mora nužno u suprotnosti WHO, budući da potonji je jednostavno u potrazi za procjenu raka rizika u skladu sa svojim "unaprijed postavljenih klasifikacijski sustav "- pod kojima stvari kao što su ukiseljeno povrće i kava također se smatraju" potencijalno kancerogenim ". Nažalost, to ne znači da rasprava neće jenjavati bilo koje vrijeme prije, iako Swerdlow očekuje više definitivni zaključci u sljedećih nekoliko godina - uz pretpostavku, naravno, da svi naši mozgovi nisu okrenuli zobeno brašno do tada.

Mobitela su opasni / nije opasan: rak stručnjaci kažu: "Što me briga?" prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 4. srpnja 2011 6:19:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Tekstualno | izvor Reuters | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar