utorak, 18. siječnja 2011.

Sveučilište Harvard kontrole crv s laserom, možemo čekati za koreografiju plesne pokrete (video)

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/18/harvard-university-controls-worm-with-laser-we-wait-for-choreog/:
Istraživači na Sveučilištu Harvard Centra za mozak znanosti imaju uspješne manipulirati oblića C. elegans crva je genetski izmjenom odaberite nekoliko svojih 302 neurona. Ne smije se miješati s magnetski kontrolirani beskičmenjak , te creepy-crawlies kontrolira Colbert sustava (klimanje komičar , ali nitko drugi odnos), kontrolu kretanja i ponašanja u realnom vremenu. Znanstvenici mogu manipulirati kretanje crva, izazvati paralizu, pa čak i izazvati ih da nesu jaja sve po svijetli laser koji uključuje i isključuje promjene stanica po volji. Laser hitova crv i uzrokuje ga da reagiraju kao da su se dotaknu. Prema istraživačima, reakcija je slična kada svjetlost je zasjala u ljudskom oku - protein koji se nalazi u crv, a oči su osjetljive na različite varijacije zrake i da će odgovoriti na temelju boje sjalo. Proviriti prošlosti pauze za neke iskrivljena um-er, svjetlo-kontrolirana akcija.

Nastaviti čitanje Sveučilišta Harvard kontrole crv s laserom, možemo čekati za koreografiju plesne pokrete (video)

Sveučilište Harvard kontrole crv s laserom, možemo čekati za koreografiju plesne pokrete (video) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 18 siječanj 2011 09:47:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Slashdot | izvor Colbert | Email ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar