ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Princeton, studija pokazuje da je lako napraviti fontove stvari teže za zapamtiti

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/17/princeton-study-shows-that-easy-fonts-make-things-harder-to-reme/:
Princeton, studija pokazuje da jednostavno fontove na e-čitač čine ga teže sjetiti što ste pročitali
Klikom na svoj put kroz Ulysses i vlasništvo tvrdo vrijeme prisjećajući se upravo ono što je Bloom jeli za doručak ili, dapače, samo ono što je učinio na plaži? Nemojte kriviti James Joyce, krivi vaše zapaliti ! Princeton studij pod nazivom "Fortune favorizira bold (i označenih)" (naglasak) je pokazala da čitatelji zadržati informacija više pouzdano kada su pred izazovom takozvane "disfluent" fontove (kao što je vrh jedne gore). To leti u lice uvjerenje da je lako čitati tekst je lakše zapamtiti i treba dati tipografske Titans nešto drugo da razmisli prilikom postavljanja teksta na stranici slovo po slovo.

Sada, što to ima veze s e-čitateljima? Većina su zapeli sa standardnim fontovima koje se ne mogu mijenjati i pada ravno u "tečno" kategorija - oni su tako lako da čitaju vaš mozak okreće prema dolje. Rješenje je, naravno, da biste dodali još i šire font podrške uređajima, nešto što bih volio vidjeti bez obzira na znanstvene zasluge. Do tog dolazi proći pokušajte drži zapaliti u neparnim kuteva ili squinting. Možda da ćemo Vam pomoći. Ili te mogao pravedan spustiti Prousta i pokupiti neke Clancy.

Princeton, studija pokazuje da je lako napraviti fontove stvari teže za zapamtiti prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 17 siječanj 2011 15:24:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Daily Mail | izvor Spoznaja | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar