ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

HP Pavilion dm1z (s AMD Fusion) pregled

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/17/hp-pavilion-dm1z-with-amd-fusion-review/:
To je ludo misliti da smo bili i pisanje o čekanja za AMD-ov Fusion platforma za blizu pet godina. Vjerovali ili ne, to je povratak u 2006 da chipmaker prvi počeo govoriti o svojoj "nove klase x86 procesora" i ideju ubrzanog Processing Unit (APU) - čip koji će kombinirati CPU i prilično snažan ATI GPU na isti umrijeti. Tvrtka je obećao da će imati silicij spremni u dvije godine, ali kada je 2008 valjanog okolo , bilo je jasno da je sve to bio spreman pustiti je niz Putokaz slajdova . Sada, ne bi nas krivo, oni grafikoni i grafovi su nas prilično vrtoglav o superior grafiku i poboljšan baterija život koji je bio AMD obećava da dovedu do pristupačne ultraportables, ali onda godinu dana kasnije, kada je AMD još uvijek imao samo PowerPoint slajdova za prikazivanje za sebe, počeli smo razmišljati "Fusion" je više od pijanog fantazija.

A to je dobio samo gore - od 2009 do sredine 2010 tvrtka je nastavila govoriti svoj nikad-prije-vidio i visoko-odgođeno čips. (Samo za čitanje kroz Engadget arhive iz tog razdoblja prilično pokazuje da smo izgubili nadu i počeo razmišljati čips nikada više neće vidjeti svjetlo dana.), ali onda u lipnju 2010 nezamisliv dogodilo - AMD napokon demoed svoj prvi Fusion Bobcat jezgre, i dokazao, barem iz daljine, da je uskoro-to-stići veoma tanki laptop rješenje bi žvakati Aliens vs Predator, podržavati DirectX 11, i koriste puno manje energije od svojih prethodnih platforme. Izgledalo je skoro previše dobro da bude istinito - AMD izgledao spreman se držati svojih vrijeme i isporučiti prvi Fusion Brazos platforme početkom 2011.

Dakle, ono što je pakao ne Fusion i AMD-ov povijest obećanja o platformi imaju veze sa HP-ovo novo paviljon dm1z ? Gotovo sve. HP-ov najnoviji 11,6-inčni ne-sasvim-a-netbook (ili notbook kao što smo željeli da ga zovu) je prvi Fusion sustav za hit na tržištu, te s dual-core 1.6GHz E350 Zacate procesor i AMD Radeon HD 6310 GPU na isti čip je obećano ... dobro, sve AMD je obećao za tako dugo. Prema HP i AMD, sustav bi trebao trajati više od devet sati na naplatu, igra puna 1080p sadržaja, a možda još važnije, ne pržiti naš krugova kao i neke prethodne Neo-powered sustavi imaju AMD-učinjeno. Za 450 dolara, to zvuči kao pravi no-žrtva sustava, ali je to? Je li AMD napokon isporučena Intel Atom-/ ULV-ubojica i HP stavite ga u ne-puno buke šasije? Mi smo proveli prošli tjedan stavljajući ovaj sustav kroz koraka - hit break kako bi saznali ako je vrijedilo čekati!

Nastaviti čitanje HP Pavilion dm1z (s AMD Fusion) pregled

Nema komentara:

Objavi komentar