ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Istraživanje šokira! Keyless automobil unos sustavi mogu biti sjeckan lako, elegantno

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/16/research-shocker-keyless-car-entry-systems-can-be-hacked-easily/:
Znamo da ste budni dovoljno da se ne uzda vašeg automobila osiguranje za bežični sustav, ali je mnogo drugih ljudi kao što su praktičnost daleko stavljanjem metalne tipke i uzimajući u svoja vozila s malo Bond poput šepuriti. Profesor Srđan Capkun od ETH Zurich našao smještenim na ogradi između ove dvije skupine kada je nedavno kupili vozilo s keyless entry sustav, tako da je učinio ono što bi bilo dobro istraživač: on pokušao zaobići svoje sigurnosne mjere. Ukupno, on i njegov tim testirali 10 modela od osam automobila, a njihovi rezultati su prilično uvjerljiv: svaki od testiranih vozila bio je provaljeno i odvezao koristeći vrlo jednostavan i elegantan način. Keyless entry sustavi obično rade šaljući male snage signala iz automobila kako bi vaš ključ FOB, s dva radna tek kada su oni u blizini jedni drugima, ali lukavi Zürich profs su uspjeli presresti i proširiti da signal preko antene, djelujući kao ponavljala, što je rezultiralo u vaš ključ aktiviranja Vašeg automobila čak i kad je nigdje u blizini ga. Signal-ponavljajući antene moraju biti prilično blizu i ključ i auto, ali to je razlog zašto pljačke filmovi naglašavaju važnost timskog rada. Hit izvor link za sve detalje hlađenja.

Istraživanje šokira! Keyless automobil unos sustavi mogu biti sjeckan lako, elegantno prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 16 siječnja 2011 19:07:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CNET | izvor MIT Technology Review | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar