utorak, 7. prosinca 2010.

Kombinirana prodaja smartphone i tablete nadmašiti skroman PC u 18 mjeseci, kaže IDC

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/07/combined-sales-of-smartphones-and-tablets-to-surpass-the-humble/:
Naše ponude provjerava reći da 10 od 10 analitičara su ludo bika o tabletama - unatoč činjenici da ima samo 2,5 konkurentne proizvode na tržištu, a jedan od njih tek je izašao prije mjesec dana. Dakle, naravno, nije teško gurati do prodaje predviđanja koje pokazuju tableta raketiranja u stratosferi, rezanje u PC tržišni udio, a također širi tržište otvoreno za smještaj svojih post-PC načine. Gartner je pogodak je 55 milijuna tablete iduće godine, dok je IDC je više konzervativna procjena od 42 milijuna kuna, ali i predviđaju oštre, eksponencijalan rast u narednim godinama, a IDC vodi ga jedan korak dalje: 18 mjeseci od sada, u kombinaciji smartphone i tableta prodaja će pomrčina PC , tvrdi da, s obje kategorije lebdeći u mid-400000000 raspona.

Sada, taj broj je uglavnom smartphone, koji nije bez presedana pomak u sebi - PC je veliki hit u popularnosti u Japanu nakon što je dobio djecu ahold ovih nov telefon stvari - ali sve u svemu to predstavlja pomak od otvorena, fleksibilna i moćna računala na uzak, zadatak-specifične, app-driven prirode IOS i Android vrste. Ili te mogao spin to sasvim suprotno: ljudi koji trebaju telefone, tako da oni kupiti lijep telefon. Nema oglasiti PC smrt u to ponašanje, a tableta je uvijek vrlo niša proizvod s nekim dobrim PR. U svakom slučaju, mi ćemo biti puno više impresioniran s ove vrste na tržištu bitke kad je tableta (možda uz malu pomoć od Smartbook ili netbook-lite kategorija) ide protiv sustava Windows i Mac PC-na glavu, bez smartphone shouldering većina opterećenja.

Kombinirana prodaja smartphone i tablete nadmašiti skroman PC u 18 mjeseci, kaže IDC prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 7. prosinac 2010 00:44:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink HardOCP | izvor IDC | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar