utorak, 7. prosinca 2010.

Google Chrome OS dobiva detaljan

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/07/google-chrome-os-gets-detailed/:
Google je upravo demoed Chrome OS se nalazi na komad hardvera referenca na svoj događaj u SF. Potrebno je samo četiri koraka i manje od minute postaviti potpuno novi Chrome OS stroj - to povlači sve svoje Chrome teme i postavke iz oblaka, tako da je spreman ići gotovo odmah, a promjene mogu propagirati u manje od drugi, u nekim slučajevima. Referentni stroj demoed bio u mogućnosti da se vrati iz stanja gotovo odmah - Google kaže ograničavajući faktor je zapravo koliko brzo korisnik može premjestiti svoje ruke. (To je bio ne tako brzo u demo, ali je još uvijek jako brzo). OS također podržava višestruke korisničke račune s računa gost koji radi u anonimnom načinu rada, a svi korisnički podaci su šifrirani po defaultu. OS sama je učitan na stalna memorija koja se ne može mijenjati bez fizičkog pristupa - tech koji omogućuje ovjerena dizanje, ali čini se da znači da neće biti u mogućnosti da root stroj Chrome OS. Što je više, OS će se automatski ažuriraju svakih nekoliko tjedana - cilj je za to da se brže s vremenom, a ne sporije.

Tu je i mogućnost offline - Google dokumenti bila demoed trčanje offline, s promjenama synced kad stroj ponovno povezuje. Čini se kao da je APP-Specifičnost iako - apps na Chrome Web Store moraju biti izgrađeni za HTML5 Pogledaj na posao, očito. Google je također demoed Google Print Cloud, koji omogućuje ispis na kućnom pisaču s bilo kojeg mjesta. Chrome OS uređaja također će biti u mogućnosti koristiti nove 3G Verizon planova za offline pristup - vi ćete dobiti 100 MB slobodnog podataka mjesečno za dvije godine, a zatim planira početi na 9,99 dolara za jedan dan "neograničen pristup" bez ugovori . (Ima ih na kraju će biti međunarodna opcija, ali one nisu detaljno.)

Galerija: Chrome OS detaljno



Razvijanje ...

Google Chrome OS dobiva detaljne prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 7. prosinac 2010 14:20:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar