srijeda, 15. prosinca 2010.

GNU osnivač Richard Stallman i Gmail kreator Paul Buchheit mržnje na Chrome OS

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/15/gnu-founder-richard-stallman-and-gmail-creator-paul-buchheit-hat/:
GNU osnivač Richard Stallman i Gmail kreator Paul Buchheit mržnje na Chrome OS-u, ali iz različitih razloga
Postoji puno stvari koje volim o Google prototip Chrome OS stroj, CR-48 , a ne najmanje od kojih svoje ime, što ga čini zvuk kao relikvija iz budućnosti. Zapravo to je ono što Google želi da bude, vrsta svjetionik naše instant-on, oblak-based sutra, ali to je trljanje nekoliko industrija pionira u pogrešnom smjeru. Jedan je FriendFeed kreator i bivši Google zaposlenik Paul Buchheit, zvani dude koji je stvorio Gmail. On je pomalo zbunjeni o preklapanja između Android i Chrome OS, kao uostalom mnogi od nas su, rekavši da je stan "Chrome OS nema potrebe da nije bolje služio Android" - ili, barem, to neće kada Android dobiva neke tweaks to izraditi Internet funkcionirati bolje u tradicionalnom stilu laptop okoliš.

U međuvremenu, GNU osnivač i slobodnog softvera Richarda Stallmana pionir je bičevanje iz malo jače, zove cloud computing "računanje bezbrižan", jer to uzrokuje korisnike da se odrekne prava na svoje vlastite sadržaje:
Policija je potrebno predstaviti Vam s nalogom za pretres kako bi dobili podatke od vas, ali ako su pohranjene u tvrtke poslužitelj, policija može dobiti bez prikazuje ništa. Oni svibanj čak i ne morati dati tvrtka pretresanje.
Kao što smo nedavno saznala da je najmanje nije slučaj za e-poštu, ali što je Google Docs i povijest pregledavanja i sve one privatne musings ste napravili na Google Buzz ? Hoće li se olakšao pristup adut sigurnosti podataka strahovi? Hoće li Cara na sve moje Djeca ikada prestati s prisjećanjima o Jake? Važna pitanja, ti.

GNU osnivač Richard Stallman i Gmail kreator Paul Buchheit mržnje na Chrome OS prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 15 prosinac 2010 09:59:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink BGR , Registar | izvor FriendFeed , Guardian | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar