četvrtak, 29. rujna 2011.

Oh, Nokia. Još 3.500 ljudi položi off, proizvodni postupak Obrezivanje dolje

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Qzya8LjHso4/:
nokia-logo-1

Nokia je jutros objavila "planove poduzeti dodatne mjere kako bi uskladila svoje radne snage i poslovanja". Znaš što to znači: masa otpuštanja, a zatim neke. U priopćenju, finski mobilni div kaže kako će smanjiti svoje osoblje za najmanje 3.500 radnika do kraja 2012.

Nokia je također kaže da će smanjenje proizvodnje, tvrtka zatvara svoj proizvodni pogon u Rumunjskoj do kraja ove godine, a kaže da će se udvostručiti dolje na azijskim tvornicama umjesto.

Nokia će također "pregledati dugoročno ulogu" svojih proizvodnih operacija u Salo (Finska), Komárom (Mađarska) i Reynosa (Meksiko).

Manje od prije pola godine, Nokia smanjiti 4.000 radnih mjesta i prenijeti još 3000 Symbian zaposlenika na naglasak. Pretpostavljamo otkaza najavio je danas pored onih rezova.

U odvojenoj izjavi, Nokia kaže da je pronašao novi izvršni predsjednik za Nokia Siemens Networks (trenutni predsjednik Olli-Pekka Kallasvuo je koračni dolje), te da ulaže još 500 milijuna eura (oko 682 milijuna dolara) u poslovanju - kako će svojim partnerom Siemens.

Radost na svijetu!

Što trainwreck.

Cijeli press release:

Nokia i dalje kako bi uskladila svoje radne snage i poslovanja

Espoo, Finska-(Marketwire - 29 ruj, 2011) -

Sljedeća faza promjena za poboljšanje učinkovitosti u proizvodnji, Lokacija i trgovine, i prateće funkcije

Espoo, Finska -

Nokia je danas najavila da će poduzeti dodatne mjere kako bi uskladila svoje radne snage i poslovanja.

Mjere podrške izvršenje strategije tvrtke i štednja cilj tvrtka je objavila ranije ove godine, kao i cilj da bi učinkovitost i brzinu za organizaciju.

Ranije ove godine, Nokia je najavila promjene u prvom redu usmjeren na usklađivanje svoj R & D aktivnosti u pametnih uređaja i mobitela. Danas, tvrtka je objavila sljedeću fazu operativnog usklađivanja, što uključuje i planove za smanjenje u proizvodnji, Lokacija i commerce poslovanja, i prateće funkcije.

Nokia planira prilagoditi svoje proizvodne kapacitete i obnoviti svoju proizvodnju poslovanja kako bi se bolje služiti svoju globalnu mrežu kupaca, partnera i dobavljača na sljedeći način:

- Fokus svoje proizvodne značajka telefona na tim mjestima uz optimalnu blizine prema dobavljačima i ključnim tržištima. Kao rezultat toga, Nokia planira zatvaranje svoje proizvodni pogon u Cluju, Rumunjska do kraja 2011, što su Nokia je high-volume azijske tvornice pružaju veću razmjera i udaljenosti koristi.

- Pregledajte dugoročne uloge svojih proizvodnih operacija u Salo, Finska, Komárom, Mađarske i Reynosa, Meksiko. Te tvornice su Očekuje se da će i dalje igrati ključnu ulogu u služenju Europe i Sjeverne Amerike smartphone kupaca, ali plan je da se postupno guraju njihove fokus na kupca i tržište specifičan softver i prodaja paketa prilagodbu. Procjenjuje se to imati utjecaj na broj osoblja u 2012, bez utjecaja u 2011. Nokia će sudjelovati u razgovorima s predstavnicima zaposlenika i interesnih skupina u ovim stranicama, te očekuje da će imati više vidljivost u mogući utjecaj broja zaposlenika u prvom tromjesečju 2012.

Nokia ranije je najavio

Nema komentara:

Objavi komentar