četvrtak, 29. rujna 2011.

Planeti su usklađene: Facebook spartanski i ipad Projekti bi trebao biti lansiran početkom sljedećeg tjedna

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/frroMhgolOM/:
eclipse95

Ranije večeras, Alexia pronašao i objavio nekoliko screenshot od nečega što sigurno izgleda puno poput mitskog " Projekt Spartan ". Ubrzo nakon toga, Facebook je uzeo dolje stranicu u pitanju. I s dobrim razlogom. To je projekt spartanski, sada smo potvrdili.

Ups.

Pa, da bude fer, ja sam čuo nebrojeno puta da oni zapravo ne tako nazvati interno. To može biti ime koje vanjski razvojni programeri koristiti. Bez obzira na to - svi znamo što mislim. To je HTML5-temeljen koji se kreće platforma koja Facebook je zgrada u tajnosti već mjesecima. I sada se to radi. U stvari, to je učinjeno za vrijeme. Iz onoga što čujem, to je čeka na jednu stvar ...

A to je gdje stvari se stvarno zanimljivo.

Na rizik od zvučanje poput dječaka koji je plakao Wolf, Im 'pravedan idući u reći: Facebook iPad aplikacija je o da pokrenu. To je također bio spreman otići na neko vrijeme sada, ali je održan od strane nekih internih nazad-i-naprijed između Apple i Facebook. I projekt Spartan je čeka na tom ipad app.

Ranije ovog tjedna, Mashable izvijestio da je Facebook aplikaciju iPad će pokrenuti na Appleov iPhone slučaju ako dolazi u utorak. Za ono što je vrijedno, smo čuli Facebook je zapravo planira pokrenuti ipad app na vlastitu ipad / spartanski događaj u ponedjeljak. Ali oni još uvijek raspravlja o sve ovo s Apple. I Apple je dobro poznato da promjene stvari u posljednje sekunde. Moguće je da oni žele Facebook da biste pokrenuli na pozornici na svojim događaj izlog neke od novih mogućnosti HTML5 IOS 5 (koji će također biti službeno predstavljen na događaj).

Vjerujem ponedjeljak pokretanje je rezervna opcija. Facebook je očito spremna ići sa ili bez Apple.

Prošli tjedan smo primijetiti da je glavni programer Facebook iPad cca lijevo u preko frustracija kašnjenja s app. Opet, ovo je sve o Facebook / Apple odnos. Ne vjerujem app je ljepušan velik dio spreman ići par mjeseci prije? Onda zašto je to u live koda ?

Spartan također je odgođen nekoliko puta. Nedavno smo bili sluh puno o suradnji između Apple i Facebook na projektu. Dva (Facebook ipad i Facebook spartanski) sada se pridružio na boku, čini se. One neće pokrenuti bez drugoga. I očito, sve je to s Appleovim blagoslov.

No, ne čine pogrešku, odnos između dvije tvrtke je slab u najboljem slučaju. Oba znaju da bih vjerojatno biti bolje zajedničkog rada, ali i također vjeruju da su oni zapravo ne trebamo jedni druge. Dakle, ples smo bili vidjeli i čuli. Dva su frenemies. No, pokretanje Google + je napravio jedan zajednički neprijatelj vrlo jasno ...

Ovaj put to sigurno izgleda kao da su planete poravnavanja. Izvori na obje strane sugeriraju veliki Facebook/Apple/iPad/HTML5 najava događa početkom sljedećeg tjedna ili onaj način. Ovaj put ne bih kladiti protiv njega.


Nema komentara:

Objavi komentar