subota, 9. srpnja 2011.

Space Shuttle je posljednja plovidba će za recikliranje urina u sportsko piće, lukavost smiješan markom

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/08/space-shuttles-final-voyage-will-include-recycling-urine-into-s/:
Samo zato što svemirskog broda Atlantis je na konačnu misiju , to ne znači NASA-ine ponestane kul pokusa . Njegov najnoviji primjer? Sjajni srebrni torba - svjesno inspiriran "stillsuits" iz Franka Herberta sci-fi klasik, Dina - da se pretvara astronauta urina u pitke vode za piće. To je učinjeno, vi kažete? Naravno, ali prije tech oslanjala na struju: dragocjeni roba na brodu Međunarodnoj svemirskoj postaji. Naprijed Osmoza torba ne zahtijeva vanjski izvor napajanja, oslanjajući se na, pogađate, naprijed osmoza za proizvodnju čiste, filtrirane vode. I ne samo to, ali je rezultiralo voda miješa sa šećerom rješenje da elektrolita bogat sportski napitak. Na Zemlji ovaj proces traje četiri do šest sati, ali Atlantis astronauti će testirati njezinu sposobnost za opstanak u svemiru blizu kraja svoje misije. Za opsežna na planeti demonstracije, pogledajte video nakon pauze.

Nastaviti čitanje Space Shuttle je posljednja plovidba će za recikliranje urina u sportsko piće, lukavost smiješan markom

Space Shuttle je posljednja plovidba će za recikliranje urina u sportsko piće, lukavost smiješan markom prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 8. srpnja 2011 18:41:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink DVICE | izvor Wired | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar