subota, 9. srpnja 2011.

Prijetnja prostor krhotine i kako to podnijeti

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Cwrzm1mmW18/:

Napomena urednika: Sljedeći gost post je Scott Spence, direktor, Raytheon prostor Ograda program , Integrirana obrambenih sustava.

Jučer obilježen značajan dan u povijesti SAD-a kao NASA je lansirala svoj konačni space shuttle, završava 30-godišnje doba. Četiri astronauti-zapovjednik Chris Ferguson, pilot Doug Hurley i misije stručnjaka Rex Walheim i Sandy Magnus-su vodeći 12-dan Atlantis misije, 135. i konačni bijeg katom space shuttle programa. Nakon što je Atlantis se vraća na Zemlju, NASA službeno će povući program i pomak fokus na razvoju nove generacije vozila posada istraživanje (CEV) u mogućnosti prevoženja posade i tereta na Zemljinu orbitu, mjesec i Mars.

No, samo nekoliko dana prije lansiranja Atlantis, nešto neočekivano napravio naslove .

Vrtoglavih prošlosti Međunarodnoj svemirskoj postaji na 29.000 kilometara na sat, dio prostora krhotina došao samo 1.100 metara udaljen od sudara, prisiljavajući članova posade da se utočište u dva prostora kapsule rezerviran za hitne bijeg.

Od predstavljanja prvog umjetnog satelita, Sputnik 1, 1957, Zemlje niskog orbiti je postala sve ispunjene čovjek napravio prostor krhotine objektima u rasponu od jednog mrlja od boje do većih eksplozija i sudara fragmenti na cijeli mrtav satelita. Samo prije dvije godine, Iridium satelit sudario s istekao ruski Cosmos letjelica, značajno pridonosi u iznosu od krhotina već u Zemljinoj orbiti.

Komad krhotine kao mali kao jedan centimetar putuju po nevjerojatno velikim brzinama može u potpunosti uništiti operativni satelit, ako orbite sijeku dvije. Utjecati postojećih tehnologija, više od 20.000 predmeta je katalogizirana Space Command, ali se procjenjuje da više od pola milijuna komada postoje. Iako untracked, te dijelove "junk prostora" može biti smrtonosan za naš prostor sustavi-od vojnih prostora sustava za komercijalnim sustavima za civilno Space Systems-nitko nije neranjiv na prijetnju.

Naša Povećanje Ovisnost o svemiru

Tijekom posljednjih deset godina, prostor je postao neraskidivo povezan sa svim aspektima ljudskog života. Samo pokušajte zamisliti jedan dan bez osnove poput bankomata, GPS uređaja, DirectTV i Weather.com. Oba samostalne djelatnosti i globalne trgovine u velikoj mjeri ovise o komunikaciji, daljinska istraživanja i navigacijski sateliti iz svemira. Samo prije tri godine, svjetske vlade svemirski program rashodi dostigli povijesne uspone više od 62 milijarde dolara dolara.

Slično tome, prostor je postao od vitalnog značaja za vojne operacije. Ulaganja u satelitske komunikacije programi su penjanje naglo, dosegnuvši 6,6 milijarde dolara potrošeno u 2008 i za ne-klasificirane obrane i civilnim programima. No, sve veću važnost prostora u svakodnevnom životu, globalna trgovina i nacionalnu sigurnost dao ustati na veliku zabrinutost o ranjivosti prostora američkih sustava za poremećaj u slučaju međunarodnog sukoba.

Prema tome, više od 128 satelita planirani su za početak u sljedećem desetljeću potaknut najvećim dijelom naše nacije u sektoru obrane.

Ali to sve veći broj satelita u orbiti oko Zemlje je napravio prostor mnogo opasnih mjesta u posljednjih nekoliko godina. Niska orbita sada su postali toliko krcat da operateri redovito su prisiljeni da bi hitne manevrima paljenjem potisnika kako bi se izbjeglo katastrofe.

To u kombinaciji s brzom širenju prostora krhotine naglašava imperativ za preciznije prostora za praćenje i nadzor poboljšanja.

Nove mogućnosti

U bliskoj budućnosti, poboljšane "prostor situacijske svijesti" sposobnosti bit će mjerodavan za otkrivanje i izvještavanje o širenju prostora krhotine i sve veći broj spa

Nema komentara:

Objavi komentar