subota, 9. srpnja 2011.

Kako Hydrostor ima za cilj promijeniti Snaga igre Pohrana energije pod vodom

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiR0SSpNiMc/:

Bilješka urednika: Gost književnik Josip Puopolo je poduzetnik i start-up manijak, koji je blogove o raznim temama, uključujući zelene inicijative, tehnologije i marketinga.

Bilo je fer malo zabrinutost u posljednjih nekoliko godina o sposobnosti naših elektrana za opskrbu električnom energijom odgovarajuće tijekom razdoblja od vrha potražnje. Hydrostor , Toronto-temeljen poduzeće, je uzimanje drugačiji pristup u pružanju rješenje koje omogućuje biljke za pohranu njihova moć koristi komprimirani zrak u podvodnom spremnika.

Točnije, Hydrostor ima višak energije stvorene tijekom razdoblja off-peak potrošnju i pretvara tu energiju u komprimirani zrak preko kompresor za zrak, što zauzvrat napuhavanja akumulatori postavljeni ispod površine tijela vode. Dubina vode drži zraka na konstantan tlak, pomaže za pohranu energetski potencijal.

Kada se uređaj je potrebno, zrak je pušten kroz expander i električna energija proizvedena. Kroz izmjenjivač topline, moderna kompresora i ekspandere, sustav pristupa adijabatski rad, postizanje učinkovitosti preko 70 posto.

Ova tehnologija ima potencijal za rješavanje povremenih prirode obnovljivih izvora energije, pomoć decongest prijenos i distribuciju linija, i stvoriti bolje učinkovitosti postojećih generacije.

Do danas, Hydrostor oslanjala teško na državne potpore i istraživanja da biste započeli. Oni sada traže daljnje financiranje iz privatnih izvora i vlada skupine za proširenje. Oni su trenutno u pilot fazi broj projekata.

Prednosti su očite, prislušni u trgovini moći potrošača kada to zahtijevaju, a ne stalno održavanje veći-od-normalne opskrbe bi se stvorili učinkovitiji mrežu. Hydrostor procjenjuje da više od 50 posto najvećih svjetskih opterećenje centara nalazi se vode te bi stoga biti kandidati za njihov sustav. Ako ovaj model pokaže istinita, to bi uštedjeti milijarde dolara, a godina je potrebno za izgradnju novih generatora. Hydrostor ne žele zamijeniti nova generacija projekata, ali samo da bi postojeće mreže više učinkovita i pouzdana.

Tvrtka je osnovana od strane Cameron Lewis u 2010 kada je identificirao potrebu za učinkovitiji način za pohranu električne energije. Cameron procjenjuje da je trošak za pohranu energije koriste njegov sustav je 50 posto jeftiniji od spremanje električne energije preko baterije.

On je došao na ideju dok je radio na vjetroelektrane u Sjevernoj Ontario, i vidio potencijal snage za pohranu. Alternativnih izvora energije, kao što su vjetar, zahtijevaju neku vrstu moći pohranu mehanizam za stvaranje tereta prošireni baze. Za nepoduzetan, "base load" se odnosi na minimalni iznos snage koja komunalnih ili distribucija tvrtka mora staviti na raspolaganje svojim korisnicima u bilo koje vrijeme. Osnovnog opterećenja tradicionalno je stvorio trčanje biljke 24 / 7 za generiranje potrebne energije.

Jedan od tradicionalnih kuca protiv obnovljivih izvora energije dolazi u pitanje što učiniti kad vjetar ne puše ili sunce ne sja, budući da potražnja za napajanje nikada ne prestaje. Isplativ skladištenje koje snage bi to moguće stvoriti pouzdan temelj opterećenje i omogućiti smart grid tehnologije.

Ripple effect iz ove aplikacije će biti raširena kao što postaje nove mogućnosti za energiju arbitraža i povećanje održivosti za projekte obnovljivih izvora u blizini velikih vodenih. Jedan od potencijalnih ograničavajući faktori za uspjeh Hydrostor će se njegovo usvajanje u većem mjerilu.

Svi trenutni projekti su 1 do 4 megavata (MW) u dizajnu, a veće biljke počinju u stotinama megavata. Cameron tvrdi ne samo da je ovaj sustav može razmjera, ali čim se hav

Nema komentara:

Objavi komentar