nedjelja, 9. listopada 2011.

KickSat: Pošalji Tiny DIY sateliti u svemir

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2iHICs-VGvc/:
Earth+Sprites

Prizemlje Control Glavni vama: za samo 300 $ i vi možete poslati satelit u svemir. Kako? Pa, mladić iz Ithaca, New York (to je klanci) planira slanje kutija maleni, self-sadržane, solarni pogon odašiljača u svemir - oko 300 u svim - i gledati ih kao oni prenose od blizu orbite. Kao ubojstvo malih prostora vrane, Sprite satelita koji će proviriti svoje mjesto i - za $ 300, vaše inicijale - kao što su krug planeti.

Od stranicu projekta:

Duhovi su veličine od nekoliko poštanskih maraka, ali su solarne ćelije, radio primopredajnik, i mikrokontrolera (male računalo) s memorijom i senzori - mnoge mogućnosti veći letjelica bi, samo umanjena. Ova prva verzija ne može učiniti puno više od službeno emitirati svoj naziv i nekoliko bitova podataka - mislim da je to kao skupljen dolje Sputnik - ali buduće verzije mogu uključivati ​​bilo koju vrstu senzora koji će stati, od toplomjera za kamere.

Nakon što su sateliti u orbiti amaterske radio operateri će ih pratiti putem Genso projekt . Ovi mali momci imaju samo osnovne funkcije upravo sada, ali i kreator želi dodati toplomjera i drugih senzora u sljedećoj generaciji.

Kickstarter Projekt će se financirati na 30.000 dolara i tu je još uvijek način da ide. Međutim, on svibanj se isplati ako želite letjeti svoj vlastiti vrlo Sputnik.

Projekt stranice



Nema komentara:

Objavi komentar