petak, 9. rujna 2011.

Video: Vortex-powered zid penjanje Robot Padobrani za sigurnost

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x55wP7tOCmY/:
glidebot

Veliku raznolikost robota je stvar da se divimo. Samo prije nekoliko godina, najbolje su mogli učiniti je svitak okolo hodaju ukočeno ili na loše šarkama udova. Sada imamo robote koji galop , gmizati , a letjeti poput ptice . Ovaj način prijevoza je potpuno novo za mene, iako. Paraswift penje zidovima stvara usisni, onda se dobiva sigurno dolje skokom off i implementaciju malo padobrana. Zašto ne, zar ne?

Pogledajte video. Akcija se događa oko pola puta u.

Paraswift je suradnja između Disney istraživanja i Švicarski federalni institut za istraživanje. Ova demonstracija je došlo tijekom Međunarodne konferencije o Penjanje i hodanje robota , koji je održan na Sveučilištu Pierre i Marie Curie u Parizu.

To stvara usisni stvarajući vrtlog "kao mini tornado" u središnjoj cijevi, vrtlog je niskog tlaka centar, a to gradijent tlaka, kroz proces poznat kao čarobnjaštvo, uzrokuje robota staviti na zid. Samo kotača moraju biti u kontaktu s penjanje površine, što ga čini mnogo više koristan za penjanje površina poput kamena i betona, što može biti teško da se formira vakuum pečat okolo.

Nakon što je imao dovoljno penjanje, malo krila implementaciju, širenje jedrilica / padobran, a skače na relativnu sigurnost. Kažem relativna, jer izgleda kao da je malo naletjeti na kraju tamo. Oni će to riješiti u verziji 2.

Nažalost, prve uporabe mogu sjetiti tih stvari je da ih postavite na popeti stambenih zgrada i ubiti mesnate ljude u. Tako je ovaj jedan dobiva podneseno je pod Robocalypse .



Nema komentara:

Objavi komentar