petak, 9. rujna 2011.

Facebook unajmljuje HTML5 App Store Graditelj

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AQCNRBVnJUE/:
techchia

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, moj kolega MG Siegler je komad zajedno puzzle oko Facebooka projekta spartanski , što je društvena mreža tajni plan dovesti aplikacija za mobilni web putem HTML5. Danas smo naučili da Facebook je napravio ključni najam u HTML5 prostoru. Mi smo potvrdili da je društvena mreža je angažirao Teck Chia , koji je bio osnivač i izvršni direktor OpenAppMkt.com , App Store za HTML5 mobilni web aplikacije.

Facebook zapravo nije stekli OpenAppMkt, ali samo unajmio Chia daleko. OpenAppMkt je predao novi tim i Chia više nije uključena. Za pozadinu, OpenAppMkt, koji je inkubirani u Den Osnivači , pokrenut kao središnje spremište za HTML5 mobilne aplikacije.

Prije OpenAppMkt, Chia stvorio i upravlja nekoliko Facebook aplikacija s više od 20 milijuna korisnika kumulativno. On je također osnovao Gabbly, chat / suradnja alat koji se koristi za više od 4 milijuna korisnika, te je inženjer u Oracleu.

Kao što je MG je izvijestila u prošlosti, projekt je spartanski HTML5 pogon mobilne aplikacijska platforma koja je Facebook tiho gradi mjesecima uz pomoć grupe third-party aplikaciju programere. Misle mnogi da je Facebook pokušava razbiti kontrolu Apple i Google su tijekom Mobile App prostora, a Facebook je klađenje u HTML5. A mi naučili više o BoltJS, UI framework koji je se gradio Facebook u svrhu "pomaže programerima izgraditi fantastičan mobilni web aplikacija u HTML5 i JavaScript."

Jasno Chia donosi značajne stručnost na Facebook u smislu stvaranja eventualno App Store za Facebook HTML5 platformi. Naravno, ne možemo potvrditi da Chia radi na projektu spartanski, ali to vjerojatno čini s obzirom na njegovo podrijetlo.



Nema komentara:

Objavi komentar