nedjelja, 4. rujna 2011.

Tragična trijumf mbas

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iKw_QIxuc2g/:
suits

"Vidjeli smo Mubarak pada", rekao je Marc Benioff Salesforce je od poduzeća trebaju se usredotočiti na društvenim mrežama na nedavnoj konferenciji Dreamforce. "Vidjeli smo Khadafy pada. Kada će prvi predsjednik Uprave pada iz istog razloga? "Što fantastičan usporedbu! Jer, kao što svi znamo, diktatora koji je brutalnim, mučenja i ubojstva tisuća svojih ljudi u razdoblju od desetljeća su baš kao i izvršni direktori koji su propustili tromjesečna dobit ciljeve.

Benioff isn ť ¡ta loš momak , to je bio samo glupa stvar za reći - ali to je zaglavi u mom umu, jer Salesforce, cloud-computing je plakat dijete, je budućnost, a njegova čini se da je glas Zeitgeist. To se osjeća malo kao kraj ere. Dok sam problema s Appleovim hegemonijski pristup, tijekom svoje karijere Steve Jobs puta promijenio naš osjećaj onoga što je bilo moguće, i svijet, tako što istinski revolucionarne proizvode. Sad je otišao. U međuvremenu, Google je proveo ljeto polaganje otpada na velike swathes svoje linije proizvoda. Google Labs, njegove eksperimentalne igralište? Dead . Slide, kupio prošle godine za 182 milijuna dolara? Dead . Južnoafrički mravojed, kupio prošle godine za 50 milijuna dolara? Dead . Cijela zgrabite vrećicu drugih proizvoda i usluga? Dead .

A čini se da ono što preživi je u tijeku Mountain View krvoproliće će biti temeljito monetized. Masivni cijena su na horizontu za Google (sjajan), App Engine platforma. Russell Beattie iz PlusFeed izvješća da je on isključi svoje usluge, jer inače svojih troškova poslužitelj će se povećati za faktor od trideset. Koristim App Engine za svoje open source-putovanja-vodič ljubimac projekta, a na moj trošak očito će se povećati pedeset puta. (OK, to je od denar na dan, ali još uvijek.) Novi model cijena je puno kao da Salesforce je Heroku platformi. Hmmm.

Je li to prava stvar za Google to učiniti? Iz poslovne perspektive, pakao Da. Oni trebaju više fokusirati, manje projekte, a manje birokracije. No, u isto vrijeme, oni su zatvaranje i / ili obeshrabrujući neovisne i eksperimentalne projekte usredotočiti na mene-previše projekte poput Google Plus i Google nudi. Nije Google bi trebala biti tvrtka koja innovates i mijenja svijet svojim vrhunskim algoritama i skalabilnost, nego onaj koji igra ulova-up radi profita?

Nope. To je bilo tada, to je sada. Sa poslovima je odlazak i stranice novih fokus , čini se da Apple i Google nisu više primarno u poslovnom promjenom života ljudi, umjesto toga, oni su u poslovnom poslovanja. Marc Benioff, vo

Nema komentara:

Objavi komentar