ponedjeljak, 29. kolovoza 2011.

Novi razvoj tehnologije atomski sat tuku točnost evidencije, može potaknuti Ke $ ha sljedeći hit

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/08/29/new-developments-in-atomic-clock-technology-beat-accuracy-record/:
Prema nedavnom Penn State studija koja koristi novi način za izračunavanje vremena reći precizno, CsF2 cezija-based atomski sat u Velikoj Britaniji je National Physical Laboratorij je gotovo dvostruko točno što je izvorno misao - što znači da će dobiti ili izgubiti jedan jedan drugi tijekom od 138 milijuna godina. Ovaj atomski sat nije jedini konkurent za najbolji-in-show, kao i znanstvenici sa Sveučilišta u Tokiju su najavili novi rekord, tvrdeći svoje optičke rešetke atomski sat promatra atoma milijun puta brže od tradicionalnih atomski sat - postizanje točnost do 18 znamenki u jednoj sekundi mjerenja. Iako znanstvenici tvrde tehnologija će dobiti ili izgubiti drugi znatno brži od cezija-based razne (31,7 milijuna godina), to bi moglo promijeniti način na koji znanstvenici vide vrijeme i prostor, dajući nam nove uvide u temeljne konstante u fizici.

"Do sada, satovi su bili misli kao alata za dijeljenje zajedničkog vremena. No, s satova kao što je ovaj, s druge strane, možemo razumjeti da vrijeme prolazi različitim brzinama, ovisno o vremenu i mjestu sat u", rekao je Hidetoshi Katori od Sveučilišta u Tokiju. Naravno, obje atomske satove mogu nam pomoći da ostanu vrijeme, ali oni također imaju praktičnu primjenu za sve, od dubokog prostora umrežavanje, za predviđanje potresa i GPS navigaciju. Uz ovu vrstu preciznosti, izgleda kao nitko od nas ne će biti uzimajući udaljen s prikazuje do kasno raditi više. Pogledajte video o optički rešetke sat nakon prekida.

Nastaviti čitanje novih zbivanja u atomski sat tehnologiji pobijediti točnost evidencije, može potaknuti Ke $ ha sljedeći hit

Novi razvoj tehnologije atomski sat tuku točnost evidencije, može potaknuti Ke $ ha sljedeći hit prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 29. kolovoz 2011 01:46:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink BBC News | izvor NPL | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar