ponedjeljak, 29. kolovoza 2011.

Nokia zatvara Developer Forumu Nakon Hacker Pristup članice rekorda

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hN2d52IDRt8/:
devnokia

Nokia je privremeno zatvoriti svoje web developer zajednici kao mjeru opreza, nakon što je haker dobiva pristup bazi podataka koja sadrži tablicu članova foruma "e-mail adrese i ostale informacije. Haker prošlog tjedna iskorištavaju ranjivost u software oglasnoj ploči koja je omogućila SQL injection napada da zauzvrat mu omogućila (ili njoj) na unakaziti forum web stranice.

Nokia je sada poslana svim svojim Developer Forumu članovi upozorite ih na činjenicu da ne samo da ima web stranicu već izlizan, ali haker i dobio pristup zapisima, koji - na sreću za Nokiju - ne sadrži lozinke, podatke o kreditnoj kartici ili druge osjetljive informacije .

Ipak, Nokia, kaže, oko sedam posto pristupa evidencija nije uključuje datume rođenja, web stranice URLova i / ili korisničko ime za usluge kao što su AIM, ICQ, MSN, Skype ili Yahoo.

SQL injekcije napada obično se javljaju kada korisničkog unosa u bazi podataka sloj zahtjev nije filtriran za bijeg znakova i onda je prošao u SQL, ili kada korisnik dobivate polja nije jako upisali ili ne provjeriti za vrstu ograničenja i time neočekivano pogubljen.

Nokia kaže da u početku vjerovao samo mali broj zapisa član foruma je pogledana, ali da daljnja istraga je utvrdila da je broj "značajno veći" - Nokia nije otkrila koliko je točno zapisa pristupiti ili bilo koje druge pojedinosti o povredi sigurnosti .

Tvrtka također tvrdi da je skinuta svoju web developer zajednici odsutan kao mjeru opreza, dok Nokia tim provodi daljnja istraživanja i sigurnost procjene.

(Hvala za heads up, Robert)


Tvrtka:
NOKIA
Web stranica:
http://nokia.com
IPO:
31/12/1960, NYSE: EUR

Nokia je finski multinacionalna Communications Corporation. To se prvenstveno angažirana u proizvodnji mobilnih uređaja i konvergiraju Internet i komunikacije industrije. Oni čine širok spektar ...

Učiti

Nema komentara:

Objavi komentar