ponedjeljak, 18. srpnja 2011.

Ženska Svjetskog kupa nogometni krajnji rezultat novi rekord Twitter Tweets 7.196 sekundi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EpNXFoRQKr4/:

Nakon epske trčanje, američki ženski nogometni tim je podlegao Japanu je danas u finalu ženske turniru Svjetskog kupa. A ako ste bili plaćati pozornost na vaše Twitter potoka danas, vi svibanj imati vidio priljev Tweets o igri, koja je završila u jedanaesteraca. Twitter samo Tweeted da žene finalu Svjetskog prvenstva postigao novi rekord sa 7.196 Tweets sekundi. Čak i američki predsjednik Barack Obama pridružio tweeting o igri. I iz Tweet: "Danas je kraj Paragvaj / Brazil igra je sada drugi sa 7.666 TPS."

Muška Svjetskog kupa nogometni turnir prošle godine također postigao rekord angažman na Twitteru u to vrijeme. Za osnovu za usporedbu, prošle godine ljudi u finalu Svjetskog prvenstva obilježio najveći razdoblje održive aktivnosti za događaj u službi povijesti, s više od 2.000 Tweets sekundi (TPS) tijekom zadnjih 15 minuta utakmice, a 3051 tweets sekundi kada Španjolska je postigao svoj pobjednički gol u finalnoj utakmici.

Naravno, Twitter, koji je upravo okrenuo pet godina, je znatno u proteklih godinu dana, posebice na međunarodnom tržištu. U svibnju smo vidjeli Twitter vidjeti značajan vrhunac u Tweets sekundi, nakon objavljivanja Osama bin Laden smrti. Događaj dosegla razinu od 5106 Tweets sekundi.

U smislu prošlih događaja, Super Bowlu 2011 vidio 4064 TPS, a sve-vrijeme visoke je New Years Eve 2010 u Japanu, koja je pogodila 6.939 TPS na svom vrhuncu. Na dan japanske potresa i tsunamija u ožujku, Twitter korištenje dosegla 5530 TPS-a. A tijekom Royal Vjenčanje u Engleskoj u travnju, Twitter dosegla vrhunac 3966 TPS-a.

Ovaj prošli tjedan, Twitter objavila da su njeni korisnici dijele 350 milijarde predmeta dnevno i 600.000 korisnika su se prijavili za uslugu dnevno.


Nema komentara:

Objavi komentar