ponedjeljak, 18. srpnja 2011.

Rusija RadioAstron teleskop napokon postavljen za pokretanje, deka prostor sa svojih radio oka

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/17/russias-radioastron-telescope-finally-set-to-launch-blanket-sp/:
Uzimajući u obzir sve prostor nostalgije smo bili kupanje u posljednje vrijeme, to je nešto prikladno da Hladnog rata-era teleskop se sprema da svoje prvo putovanje, nakon više od tri desetljeća razvoja (i kašnjenja). Ruski misija, poznata kao RadioAstron, konačno će postati stvarnost u ponedjeljak, kada se radio teleskop pokreće iz Kazahstana u Baikonur kozmodrom prije ogromna u orbitu nekih 350.000 km daleko od Zemlje. Na samo desetak metara u širinu, zanat je antena je mala u usporedbi s drugim radio 'opsega, ali njen doseg se može dramatično biti proširen kada je u kombinaciji sa signale od onih na terenu. Ova tehnika, nazvana interferometrija, učinkovito će se stvoriti najveći teleskop ikad izgrađen, površine gotovo 30 puta Zemlje promjera i dopuštajući RadioAstron za snimanje slika u međuzvjezdani 10.000 puta razlučivost teleskopa Hubble . Ostaje, međutim, jedan od glavnih prepreka - zbog letjelice prikuplja podatke oko 144 megabita u sekundi, to stalno moraju prenijeti informacije antene na terenu. Problem je, postoji samo jedna antena može primati signale i RadioAstron, osim ako su drugi izgrađene prije, zdrav komad svoje primjedbe mogle biti izgubljene. Kako reći "buzz-ubiti" na ruskom?

Rusija RadioAstron teleskop napokon postavljen za pokretanje, deka prostor sa svojih radio oka prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 17. srpanj 2011 20:14:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor New Scientist | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar