petak, 27. svibnja 2011.

NASA misija asteroid mogao objasniti kako je život počeo (i kako bi moglo završiti naša)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/27/nasa-asteroid-mission-could-explain-how-life-began-and-how-ours/:
Postoji mala vjerojatnost da se Zemlja mogla dobiti pogođena asteroid u oko 170 godina, ali ne brini - NASA je sve preko njega. Ovaj tjedan, agencija je najavio novi gutljaj misije poznat kao Origins-Spektralna Tumačenje-Resource Identifikacija-Sigurnost-Regolith Explorer, ili OZIRIS-Rex, za kratko. 800 milijuna dolara inicijativa, dio iz NASA's New Frontiers Program će poslati svemirsku letjelicu u vezu s 1999 RQ36 - u blizini asteroid koji je vjerojatno bogata ugljik i druge organske molekule koje bi mogle objasniti kako oblika života nastao. Nakon otprilike četiri godine svemirskih putovanja, obrt bi trebao dobiti dovoljno blizu na karti asteroid površine, prije nego koristeći svoje robotskom rukom izvući najmanje dvije unce materijala i vratite ga na Zemlju 2023. Znanstvenici također će platiti zatvoriti pozornost na nešto poznato kao Yarkovsky efekt, koja određuje kako asteroid put mijenja jer upija i emitira energiju od sunca. OZIRIS-Rex će pokušati utjecati na ovu mjeru po prvi put, možda dopuštajući NASA predvidjeti putanje potencijalno opasnih asteroida - uključujući RQ36. 1900-podnožju širok rock Očekuje se da će pristup Zemlju godine 2182, a prema posljednjim procjenama, postoji jedan u tisuću šanse da bi zapravo mogao udariti našeg planeta. Sada, ako ste nas izgovor, moramo ići pripremiti bunker za naše pra-praunuka. Voditelj prošlosti pauzu za video i punu press release.

Nastaviti čitanje NASA misije asteroid mogao objasniti kako je život počeo (i kako bi moglo završiti naša)

NASA misija asteroid mogao objasniti kako je život počeo (i kako naše mogu završiti) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 27 svibanj 2011 10:27:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Space.com | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar